Incertitudini privind executarea tronsonului Targu Mures-Ungheni din A3 UPDATE CNAIR se disculpa

Marti, 20 August 2019, ora 20:45
14848 citiri
Incertitudini privind executarea tronsonului Targu Mures-Ungheni din A3 UPDATE CNAIR se disculpa
Foto: Facebook / Asociatia Pro Infrastructura

Asociatia Pro Infrastructura atrage atentia ca autorizatia de construire nu mai este valabila in cazul ciotului de 4,5 km al Autostrazii A3, intre Aeroportul Transilvania (Ungheni) si sud-vestul orasului Targu Mures. Asta in conditiile in care licitatia a fost lansata in urma cu 3 ani, autorizatia fiind emisa in aprilie 2017.

UPDATE: In replica, CNAIR precizeaza ca autorizatia de constructie pentru sectorul de autostrada Targu Mures-Ungheni a fost prelungita inca din 11 aprilie 2019.

"Valabilitatea Autorizatiei de Constructie a fost prelungita de Ministerul Transporturilor pana pe data de 27 aprilie 2020, in conformitate cu prevederile legii si vizeaza executarea lucrarilor pe Lotul 1 Targu Mures- Ungheni (km 0+000 - km 4+500).

Precizam ca in acest moment se asteapta decizia motivata a instantei pentru a putea fi declansata procedura de semnare a contractului intre CNAIR S.A. si firma declarata castigatoare in urma actiunilor in justitie.

Facem din nou apel la Asociatia Pro Infrastructura sa se documenteze temeinic inainte sa lanseze public informatii pe teme care tin de dezvoltarea infrastructurii din Romania.

Consideram ca modul superficial in care aceasta Asociatie abordeaza teme de interes public creeaza confuzie si discrediteaza eforturile reale ale altor Asociatii din domeniu, care cu buna credinta doresc sa sprijine dezvoltarea infrastructurii romanesti", se mai arata in comunicatul companiei de drumuri.

Precizarea CNAIR vine dupa ce Pro Infrastructura anunta ca autorizatia respectiva a expirat.

"Un nou episod din seria 'Rusini Nationale' regizata de Ministerul Transporturilor Romania si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere: astazi avem ciotul de 4,5 km al Autostrazii A3 intre Aeroportul Transilvania (Ungheni) si sud-vestul orasului Targu Mures (plus drum legatura conexiune cu zona Promenada Mall/Metro).

Atentie, licitatia a fost lansata acum aproape 3 ani, pe 21.10.2016, iar autorizatia de construire a fost emisa in aprilie 2017. Pe-atunci parea a fi un proiect gestionat responsabil de statul roman, birocratia fiind rezolvata inainte de semnarea contractului. Dar ulterior totul s-a transformat intr-un FIASCO", se arata pe pagina de Facebook a API.

Asociatia subliniaza ca echipa care a gestionat licitatia a luat multe decizii eronate, iar in aceste conditii exista sanse mari de anulare a licitatiei.

"Echipa care a gestionat licitatia a luat nenumarate decizii eronate, intoarse in repetate randuri de judecatori in urma contestatiilor celor doi antreprenori ramasi in cursa (Strabag si Itinera) . Si telenovela nu s-a terminat, depasindu-se inclusiv termenul de valabilitate a ofertelor (30.11.2018) . Sunt sanse mari de anulare dupa ani intregi de chin.

Cel mai grav este ca autorizatia de construire NU mai este valabila, expirand in aprilie 2019, ea fiind conditionata de inceperea lucrarilor in cel mult doi ani de la emitere. Cel mai probabil trebuie obtinute din nou toate avizele, autorizatiile si certificatul de urbanism.

Cu siguranta incompetentii din comisia de evaluare a CNAIR sunt inca in functie, nederanjati sub nicio forma pentru 'performantele' lor. Dezarmant este ca aceleasi persoane se ocupa in continuare de proiecte cruciale, iar noile licitatii se deruleaza, in mare parte, la fel de dezastruos", se mai arata in postare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Autostrada A3, #Pro Infrastructura , #infrastructura
Comentarii