Ziare.com

Propunere in UE: Imprumuturi comune pentru investitii in infrastructura

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 19:30

   

Propunere in UE: Imprumuturi comune pentru investitii in infrastructura
Comisarul european pentru piata interna, Michel Barnier, a propus duminica imprumuturi comune pentru statele europene, in scopul de a strange suma de 1.000 de miliarde de euro, necesara pana in 2020 pentru investitii in infrastructura la nivelul Uniunii Europene.

"In prezent, provocarea este sa trecem de la stabilizarea fiscala la un proiect de crestere economica", a declarat Barnier la un forum economic care a avut loc in Aix-en-Provence, in sud-estul Frantei, pentru AFP, noteaza Les Echos.

Pentru atingerea acestui obiectiv, oficialul a dat exemplul investitiilor comune in infrastructura.

"Comisia a evaluat la 1.000 de miliarde de euro investitiile necesare in infrastructura pana in 2020, in cadrul pietei unice. Cred ca este posibil sa raspundem acestei provocari cu un program european de 'obligatiuni de proiect', imprumuturi comune, cu alte cuvinte, dar orientate catre investitii", a explicat Barnier.

In opinia sa, imprumuturile comune sunt avantajoase in acest moment, avand in vedere faptul ca statele se pot finanta la rate scazute.

Cu toate acestea, Barnier a precizat ca este important ca statele europene sa respecte Pactul de Stabilitate pentru a depasi criza.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 669 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor