Scrisoare deschisa adresata premierului Ciolos in prima zi de mandat

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 17:31
5086 citiri
Scrisoare deschisa adresata premierului Ciolos in prima zi de mandat
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul deputat PNL Horatiu Buzatu i-a trimis o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos in care ii solicita acestuia sa remedieze cat mai repede o mare problema din Transporturi.

Arhitectul reaminteste ca intreg Culoarul de circulatie IV paneuropean, de aproape 3.500 de km este aproape nefunctional, pentru ca o portiune de circa 80 de km din zona Craiovei este si acum ne-electrificata, fiind necesara schimbarea locomotivelor pentru toate trenurile electrice care circula prin acea zona.

"Dvs. spuneti ca este necesar sa valorificam pozitia strategica a Romaniei pentru a deveni un nod logistic regional. (...) Doljul este unul dintre judetele tarii prin care trece Culoarul de circulatie IV paneuropean, care circula de la Dresda / Nuremberg pana la Thessaloniki, Istanbul si Constanta, avand bifurcatii la Arad catre Constanta si la Sofia catre Istanbul.

Pentru directia Arad - Sofia - Thessaloniki s-a avut in vedere si traversarea Dunarii, motiv pentru care s-a construit aici (intre Calafat si Vidin) si un pod cu finantare europeana. Podul are infrastructura rutiera si feroviara electrificata.

La aceste lucruri pe care nu ma indoiesc ca le cunoasteti, voi mai adauga un lucru despre care sunt sigur ca nu il cunoasteti: portiunea de cale ferata dintre Craiova si Calafat, este singura ne-electrificata din tot culoarul IV. Ciudat, nu? Si totusi, aceasta bagatela de 80 de km face ca intreg culoarul de aproape 3.500 de km sa fie neterminat si aproape nefunctional, fiindca trenurile tractate de locomotive electrice nu pot circula din vestul Europei pana in sud pentru ca la Craiova (sau la Calafat) trebuie schimbata locomotiva", se arata in scrisoarea deschisa adresata premierului Dacian Ciolos si publicata integral pe blogul lui Horatiu Buzatu.

In aceste conditii, fostul deputat liberal ii solicita noului premier sa demareze toate cele necesare astfel incat "investitia pentru electrificarea caii ferate Craiova-Calafat sa poata fi inceputa cu maxima urgenta".

"Va vor multumi nu doar transportatorii feroviari europeni, ci si unele companii din zona care in acest fel vor putea face sa circule marfurile cu mai multa usurinta", mai explica acesta in incheierea scrisorii.

Ciolos are program de guvernare: Doar vorbe frumoase despre economie, finante si transporturi

Cine e Dan Marian Costescu, propus pentru Ministerul Transporturilor

Guvernul Dacian Ciolos a fost votat, marti, de Parlament, iar miercuri seara a depus juramantul de investitura la Palatul Cotroceni.

Guvernul Ciolos a trecut lejer de Parlament - cine face totusi opozitie tehnocratilor lui Iohannis

Avem Guvern: Premierul Ciolos si ministrii sai au depus juramantul. Iohannis ii felicita pentru curaj: Mergeti drepti!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Horatiu Buzatu scrisoare deschisa Ciolos, #coridor pan european Craiova neelectrificat , #infrastructura