Se reiau lucrarile la o sectiune a Autostrazii Transilvania

Duminica, 09 Martie 2014, ora 17:02
3933 citiri
Se reiau lucrarile la o sectiune a Autostrazii Transilvania
Foto: Gazeta de Cluj

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a anuntat duminica semnarea Certificatului de Urbanism pentru autostrada Transilvania, sectiunea 2A Ogra - Campia Turzii, sector de drum catre municipiul Targu Mures care are o lungime aproximativa de 40 de kilometri.

Documentul semnat de presedintele CJ Cluj a fost solicitat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

"Am semnat cu placere si bucurie acest document, este un prim pas spre continuarea lucrarilor la acest important obiectiv de investitii. Sper ca beneficiarul Certificatului de Urbanism, in speta CNADNR, sa obtina cat mai repede avizele necesare si sa depuna la Consiliul Judetean Cluj cererea de autorizare a lucrarilor", a precizat Horea Uioreanu, potrivit unui comunicat de presa.

Presedintele CJ Cluj a adaugat ca faptul ca acest document de urbanism a fost solicitat de CNADNR inseamna ca Executivul are banii necesari continuarii lucrarilor la autostrada.

"Infrastructura rutiera este esentiala nu doar pentru a facilita drumul locuitorilor din zona si al turistilor spre sudul tarii, ci si pentru dezvoltarea economica", a declarat Horea Uioreanu.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj si-a exprimat speranta ca se vor gasi fonduri si pentru tronsonul de autostrada Gilau - Suplacu de Barcau - Bors, pentru a se asigura legatura cu reteaua de autostrazi din Ungaria.

Lucrarile la Autostrada Transilvania, care ar trebui sa aiba o lungime de 415 kilometri, au inceput in vara anului 2006. Atunci se credea ca autostrada - care reprezenta la acel moment una dintre cele mai mari lucrari de infrastructura rutiera din Europa - va fi finalizata in anul 2012.

In prezent sunt finalizati 55 de kilometri, intre localitatea clujeana Gilau si municipiul Turda, respectiv Campia Turzii.

Prima sectiune - Gilau - Turda - a fost data in functiune in decembrie 2009, reprezentand un factor esential in decongestionarea traficului in Cluj-Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#lucrari 2A Ogra Campia Turzii, #Autostrada Transilvania , #infrastructura