Seful Companiei de Drumuri: Nu e treaba directorului general sau a ministrului sa stie de o groapa

Luni, 08 Mai 2017, ora 19:07
2388 citiri
Seful Companiei de Drumuri: Nu e treaba directorului general sau a ministrului sa stie de o groapa
Foto: Arhiva Pixabay

Directorul general al CNAIR, Stefan Ionita, sustine ca nu este treaba sa ori a ministrului Transporturilor "sa stie de o groapa ca e existenta undeva" si ca de acest lucru sunt responsabili directorii regionali din cadrul companiei.

Acestia risca sa fie dati afara daca nu monitorizeaza proiectele de infrastructura din regiunea lor si nu se asigura ca sunt gata la termen.

Directorul CNAIR a fost chestionat cu privire la planul pe care compania il are cu DN 2, care nu a mai fost renovat de foarte mult timp si care este, totodata, un sector de drum pe care se inregistreaza multe accidente rutiere.

"Avem in vedere masuri de siguranta, inclusiv intensificarea controalelor cu Politia Rutiera, in ceea ce inseamna adaptarea vitezei la trafic si, de asemenea, masuri compensatorii fie ca vorbim de varianta de ocolire in zona Ramnicu Sarat, unde deja am trimis echipe de lucru in teren, sa identificam daca studiul de fezabilitate anterior mai este valabil, astfel incat sa-l punem in aplicare rapid", a declarat directorul general al CNAIR.

Seful CNAIR a aratat cu degetul spre directorii regionalelor.

"O atentie deosebita am solicitat directorilor regionali, carora le-am dat autonomie locala, astfel incat ei sa aiba independenta, sa nu mai invoce tot timpul ca sunt blocaje la nivel central. (...) Exista, la momentul acesta, deja o descentralizare a CNAIR. Nu cred ca este treaba directorului general sau a ministrului sa stie de o groapa ca e existenta undeva", a mai spus Ionita.

Ideea a fost intarita si de ministrul Transporturilor, care a precizat ca a avut discutii cu directorii regionalelor si le-a trasat acestora sarcinile care le revin, dar si faptul ca, in situatia in care nu le respecta, "vor pleca acasa".

"Am avut, in cursul saptamanii trecute, o intalnire si cu DRDP-urile si le-am adus la cunostinta urmatorul lucru: atributul lor nu este numai acela legat de deszapezire si sa plombeze o groapa sau doua.

Atributul lor este sa monitorizeze si proiectele pe care le au in desfasurare pe raza judetelor pe care le coordoneaza si, daca nu vor scoate aceste proiecte in termen, asa cum ne-am asumat noi la Ministerul Transporturilor sa scoatem proiectele cu termene, vor pleca acasa. Nu mai toleram niciun fel de indolenta", a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Citeste si Amendata pentru gropile de pe centura Capitalei, Compania de Drumuri anunta ca va lupta pana la capat la tribunal

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#CNAIR gropi, #Stefan Ionita gropi vinovati, #CNAIR DN 2 , #infrastructura