Sova explica: Drumul expres, o autostrada o idee mai mica. In rest, nicio diferenta

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 18:12
4563 citiri
Sova explica: Drumul expres, o autostrada o idee mai mica. In rest, nicio diferenta

Fostul ministru al Transporturilor Dan Sova a explicat care este diferenta intre o autostrada si un drum expres, aratand ca cel din urma reprezinta "o autostrada o idee mai mica".

"Drumul expres este o autostrada o idee mai mica. In rest, nu exista diferente. (...) Din anumite puncte de vedere, pot sa fie chiar mai fezabile drumurile expres. Eu ramanand in continuare un sustinator si un fan al ideii de autostrada", a spus purtatorul de cuvant al PSD, intr-o conferinta de presa, potrivit Evenimentului Zilei.

Guvernul s-a razgandit: Inlocuieste o parte din autostrazile promise cu drumuri expres (Foto)

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat, pe 1 octombrie, ca unele proiecte de autostrazi au fost inlocuite cu drumuri expres. Aceasta schimbare apare in noul Master Plan pentru Transporturi, care a fost aprobat deja de Comisia Europeana si urmeaza sa intre in dezbatere publica.

Oficialul de la Bucuresti a sustinut ca in document sunt inclusi 656 de kilometri de autostrada, care ar trebui finalizati pana in 2030, o cifra de trei ori mai mica decat cea prezentata de fostul ministru Dan Sova in primavara. In prezent, tara noastra are 644 de kilometri de autostrada si niciun drum expres.

Suma alocata din fonduri europene pentru aceste proiecte este de 6,28 miliarde de euro.

Pe de alta parte, Romania ar urma sa construiasca in urmatorii 16 ani peste 2.200 de kilometri de drumuri expres, pe care se poate circula cu 100 de kilometri pe ora, dupa cum a explicat Ioan Rus.

Adio autostrazi, bun venit drumuri expres (Foto)

Cea mai importanta modificare este transformarea autostrazii Sibiu-Pitesti in drum expres. Acesta este ultimul tronson care ar duce la completarea Proiectului prioritar 7 european (fostul Coridor IV pan-european).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Dan Sova autostrada drum expres, #diferenta autostrada drum expres , #infrastructura
Comentarii
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, asta mia duce aminte da povestea aia cu Gheo si doctoru !
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Este ca la femei,.... aproape gravida! Dar nu de tot!