Topul judetelor la banii alocati pentru drumuri judetene sau comunale

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 13:03
4712 citiri
Topul judetelor la banii alocati pentru drumuri judetene sau comunale
Foto: groupdcm.ro

Suma totala alocata din TVA pentru drumuri judetene si comunale este de 368,3 milioane de lei, la care se adauga inca 1,72 miliarde de lei pentru echilibrarea bugetelor locale, in bugetul anului 2013.

Cele mai mari sume alocate pe locuitor pentru drumuri judetene si comunale sunt in judetele Hunedoara (40 lei/persoana), Alba (38 lei/persoana) si Salaj (37 lei/persoana), iar cele mai mici in judetele Galati (13 lei/persoana), Brasov (12 lei/persoana), iar pe ultimul loc, Ilfov (8 lei/persoana), se arata intr-un comunicat al deputatului PDL Andreea Paul, remis vineri Ziare.com.

In ce priveste procentele alocate fiecarui judet din suma totala destinata drumurilor judetene si comunale, cel mai bine stau judetele Hunedoara si Arges, cu 4,41 la suta, respectiv 4,35 la suta, in anul 2012.

La nivelul anului 2013, aceleasi judete sunt singurele cu un procent de peste 4 la suta din suma totala destinata drumurilor - 4,36 la suta, respectiv 4,31 la suta, adica in jurul a 16 milioane de lei.

La polul opus, judetele Covasna si Ilfov sunt singurele care au obtinut sub 1 la suta din suma destinata lucrarilor efectuate pe drumurile judetene si comunale, atat in 2012, cat si in 2013.

Judetele in care s-au alocat cele mai mari sume pe locuitor pentru echilibrarea bugetelor locale in anul 2013 sunt Tulcea (161 lei/persoana), Botosani (157 lei/persoana) si Teleorman (155 lei/persoana). Cele mai mici sume pe locuitor au fost alocate in judetele Brasov (63 lei/persoana), Cluj (56 lei/persoana) si Ilfov (35 lei/persoana).

In ce priveste procentele alocate fiecarui judet din suma totala destinata pentru echilibrarea bugetelor locale, cel mai bine sta judetul Suceava, lider detasat la acest capitol, cu 5,05 la suta (aproximativ 87 de milioane de lei) din totalul banilor destinati echilibrarii bugetelor locale, in anul 2012.

Pentru anul 2013, procentul este de 4,96 la suta. Pe ultimul loc se afla, si in acest caz, judetul Ilfov, cu 0,58 la suta pentru anul 2012 si 0,74 la suta pentru anul 2013.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Andreea Paul sume alocate reparatie drumuri, #bani drumuri judetene comunale, #bani echilibrare bugete locale , #infrastructura
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Tineti-o pe Vas furnizor de comunicate si veti avea aceleasi