Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu, incepute in 2011

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 22:13
2907 citiri
Tronsoanele de autostrada Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu, incepute in 2011

Premierul Emil Boc a anuntat, sambata, la Bacau, ca proiectele tronsoanelor de autostrada Comarnic-Brasov si Pitesti-Sibiu vor pleca la drum in acest an.

Aceste investitii fac parte dintr-un "prim lot cuprinzand 20 de proiecte, aprobat miercuri in Guvern, ce urmeaza a fi realizate in parteneriat public privat".

"Tot in baza unui asemenea tip de colaborare vor mai fi realizate si alte doua tronsoane de autostrazi: Targu-Mures - Iasi - Ungheni si Bucuresti - Focsani, care dupa discutiile purtate azi (sambata - n.r), cu liderii PD-L din judetele Moldovei, ar putea fi prelungit pana la Suceava si Siret, la iesirea din tara spre Ucraina", a declarat Emil Boc.

Premierul a afirmat ca ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si-a aratat disponibilitatea sa discute la Comisia Europeana prelungirea proiectului initial.

"Sper ca la discutia finala cu comisarul european pentru transporturi propunerea de astazi, privind prelungirea autostrazii Bucuresti - Focsani, sa obtin ca tronsonul de autostrada sa iasa din Romania pe la Siret sa fie o reusita. Ma bazez pe faptul ca iesirile catre granitele non europene sunt extrem de importante", a aratat el.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a sustinut ca, aflandu-se "in plin proces de negociere cu forurile europene din domeniu", a trebuit sa fie "rezervata pana in prezent", aratand totusi ca ceea ce s-a dorit s-a reusit sa se impuna in realizarea noii retele transeuropene.

Premierul Emil Boc a reafirmat necesitatea adoptarii parteneriatelor public-privat ca solutie pentru modernizarea mai rapida a tarii, aratand ca "nu sunt bani in nicio tara sa se faca proiecte mari doar din impozitele si taxele de la buget".

"Punand la dispozitie proiectul si creand posibilitatea investitorilor ca din exploatarea obiectivului realizat sa fie atrase resursele pentru ca banii cheltuiti sa fie recuperati se va actiona si in continuare, pentru a face spitale de urgenta, in constructia canalului Siret-Baragan, ori a celui pe tronsonul Dunare-Bucuresti, dar si pentru alte proiecte, inclusiv in domeniul social ori cel al penitenciarelor, astfel incat sa avem o solutie in plus pe langa bani din Buget sau din fonduri europene la modernizarea mai rapida a Romaniei", a spus Emil Boc.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#Emil Boc, #Boc autostrada Comarnic, #Boc tronsoane autostrada , #infrastructura