Umbrarescu a luat primul contract prin PNDI, in valoare de peste 550 mil. lei

Marti, 02 August 2011, ora 20:39
2965 citiri
Umbrarescu a luat primul contract prin PNDI, in valoare de peste 550 mil. lei
Foto: Arhiva

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a atribuit primul contract de proiectare si executie lucrari in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) asocierii SC Tehnostrade SRL/SC Spedition UMB SRL, companii controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu.

"Pachetul de lucrari (proiectare si executie) aferente judetelor Suceava si Botosani a fost atribuit asocierii SC Tehnostrade SRL/SC Spedition UMB SRL la pretul de 551.988.671 lei fara TVA", potrivit unui comunicat emis marti de minister.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului lansase in luna aprilie prima licitatie deschisa prin PNDI, pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare pentru 149,67 km drum judetean si 188,09 km drum de interes local din judetele Botosani si Suceava.

De asemenea, pentru obiectivele de investitii din judetele Tulcea, Constanta, Caras Severin, Mehedinti, Cluj, Alba, Mures, Harghita, Bistrita Nasaud si Maramures, procedura de achizitie publica a lucrarilor de proiectare si executie va fi relansata.

Totodata, au fost demarate procedurile de achizitie publica pentru constructia a 635 crese si gradinite in cadrul proiectului prioritar "Modernizarea localitatilor" din cadrul PNDI. Deschiderea ofertelor se va face in perioada 11 august - 16 septembrie 2011.

Pentru proiectul prioritar "Sisteme de canalizare, epurare a apelor uzate si alimentarea cu apa a localizatilor", parte integranta a PNDI, in prezent se analizeaza documentatiile depuse. Pana in prezent au fost avizate in cadrul Consiliului tehnico-economic al MDRT un numar de 1.168 obiective de canalizare si epurare a apelor uzate si 891 obiective de alimentare cu apa a localitatilor.

Oficialii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului spun ca MDRT va continua implementarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, in conformitate cu normele si legislatia in vigoare.

In urma lansarii licitatiilor publice pentru atribuirea lucrarilor in cadrul proiectului prioritar "10.000 de km de drumuri judetene si de interes local", din cadrul PNDI, au fost depuse oferte pentru obiectivele de investitii din judetele: Neamt, Iasi, Braila, Galati, Covasna, Brasov, Bihor, Arad, Bacau, Vaslui, Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Olt, Arges, Dolj, Gorj, Satu Mare, Salaj, Suceava, Botosani, Hunedoara, Timis, Valcea, Sibiu, Dambovita, Teleorman, Prahova, Giurgiu si Ilfov.

Pana in prezent s-au deschis ofertele pentru pachetele: Neamt-Iasi, Braila-Galati, Brasov-Covasna, Ialomita-Calarasi, Prahova-Giurgiu-Ilfov. Temenul pentru deschiderea tuturor ofertelor este 10 august 2011.

4 miliarde de euro pentru infrastructura

Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) are o valoare totala de 4 miliarde euro si destinat modernizarii infrastructurii. PNDI se va derula intre 2011 si 2015, iar banii vor fi rambursati dezvoltatorilor de proiecte intre 2013 si 2020.

PNDI isi propune sa reabiliteze 10.000 km de drumuri judetene pana in 2015, sa construiasca retele de apa, canalizare, statii de tratare in aproximativ 1.500 localitati si sa finanteze proiecte ale autoritatilor publice locale din mediul rural depuse pe masura 3.2.2 la Ministerul Agriculturii, care, desi eligibile, nu au mai primit finantare din lipsa fondurilor.

Programul va functiona pe doua componente, prima fiind Infrastructura in domeniul dezvoltarii regionale, gestionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu subprogramele: 10.000 km drumuri judetene si de interes local, modernizarea satului romanesc, sistem de canalizare si epurare a apelor uzate, alimentare cu apa a localitatilor.

Cea de-a doua componenta este Infrastructura in domeniul mediului, gestionata de Ministerul Mediului si Padurilor, cu subprogramele: Programe multianuale de mediu si gospodarire a apelor, infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului si/sau de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#contracte Umbrarescu, #contracte PNDI, #Dorinel Umbrarescu , #infrastructura