Un drum national ar putea fi mutat, pentru a face loc autostrazii Pitesti-Sibiu

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 15:44
10421 citiri
Un drum national ar putea fi mutat, pentru a face loc autostrazii Pitesti-Sibiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru a face loc autostrazii Pitesti-Sibiu, DN7D ar putea fi mutat, au explicat, vineri, reprezentantii Companiei de Drumuri, care au mentionat ca proiectul soselei de mare viteza e fezabil in faza actuala si tocmai de aceea au dat un aviz pozitiv.

Insa asta nu inseamna ca traseul pentru A1 nu va fi schimbat daca in etapele viitoare ale proiectului vor fi intalnite piedici serioase de proiectare.

Precizarea a fost facuta intr-o informare a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) remisa Ziare.com si vine dupa ce inginerii Jaspers - angajati de stat pentru asistenta tehnica la realizarea autostrazii - au atras atentia ca in plan se prevede ca picioarele unor poduri ar pica fix in mijlocul unui drum national, al unuia judetean si in albia unui rau.

"In ceea ce priveste solutia tehnica propusa la km 54+300 si aparenta interferenta intre proiect si DN7D, va informam ca solutia a fost deja luata in considerare in propunerea actuala din punct de vedere tehnic si economic.

Solutia propusa consta intr-un re-aliniament al DN7D, inclusiv un nou pasaj superior care traverseaza autostrada prin intermediul structurii principale. Planul respectiv a fost actualizat si va fi prezentat in cadrul revizuirii raportului actualizat", au transmis reprezentantii CNAIR.

Cat despre piciorul de pod care ar fi amplasat pe albia raului Baiasu, CNAIR a mentionat ca s-au facut unele calcule, care vor fi aprofundate pentru a vedea in ce conditii poate fi realizata structura respectiva in mijlocul apei. In plus, se va intocmi toata documentatia necesara pentru ca proiectul sa primeasca Avizul de Gospodarire al Apelor.

De asemenea, se are in vedere si mentinerea in exploatare a DJ703M, insa CNAIR nu a dat mai multe detalii legate despre conditiile in care se va circula pe aceasta sosea, care ar urma sa aiba un picior dintr-un pod al autostrazii in mijlocul sau.

CNAIR arata ca, in etapa actuala - anume cea de revizuire a studiului de fezabilitate - proiectul e valid, insa traseele alternative raman in calcul pentru cazul in care in viitor vor exista probleme si se va demonstra ca autostrada nu poate fi construita in forma aprobata de autoritati.

"Se au in vedere si recomandarile Jaspers cu referire la cele doua alternative de traseu luate in considerare la aceasta etapa, care mentioneaza ca se poate trece la etapa a treia, respectiv a dezvoltarii aliniamentului selectat", explica reprezentantii CNAIR.

Pe unde va trece autostrada

Reamintim ca traseul aprobat de autoritati pentru autostrada Pitesti-Sibiu e urmatorul:

  • Sectiunea 1, Sibiu-Boita, de la km 0 la km 15, asigura legatura intre DN 7 (Defileul Vaii Oltului) prin continuarea autostrazii existente;
  • Sectiunea 2, Boita-Racovita, de la km 15 la km 43, leaga localitatea Boita cu localitatea Racovita;
  • Sectiunea 3, Racovita-Valeni, de la km 43 la km 7, asigura continuitatea autostrazii prin Valea Baiasului, facand conexiunea dintre Defileul Oltului si Defileul Vaii Topologului;
  • Sectiunea 4, Valeni-Curtea de Arges, de la km 72 la km 9 traverseaza Valea Topologului, face conexiunea cu localitatea Curtea de Arges;
  • Sectiunea 5, Curtea de Arges - Pitesti, de la km 90 to km 123, leaga localitatea Curtea de Arges cu orasul Pitesti si autostrada existenta prin valea Argesului;
  • Sectiunea 6 - aceasta sectiune consta in reabilitarea a 14 km de drum national, respectiv DN 73C, fiind drum de legatura intre Nodul Rutier Tigveni si Ramnicu Valcea, precum si constructia a 2,5 km de drum nou.

Autostrada A1 Pitesti-Sibiu va avea cel putin sase tuneluri si zece noduri rutiere. Cele mai lungi tuneluri vor fi la Poiana - 1,7 km, Curtea de Arges - 1,3 km, Lazeret - doua tuneluri de 1,5 km si Robesti - 900 m.

Autostrada, cu termen estimat de finalizare in 2021, necesita investittii de aproximativ 1,6 miliarde de euro si este finantata din fonduri europene.

C.P.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#probleme traseu autostrada Sibiu Pitesti, #traseu autostrada Sibiu Pitesti , #infrastructura