Veste buna despre autostrada Pitesti-Sibiu: Va fi gata mai repede

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 12:56
6790 citiri
Veste buna despre autostrada Pitesti-Sibiu: Va fi gata mai repede
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a vorbit, duminica, despre planurile de dezvoltare a infrastructurii din tara noastra.

Vestea proasta este ca multe dintre lucrari sunt in faza incipienta si deja intampina probleme, insa imbucurator este faptul ca termenul de finalizare a autostrazii Pitesti-Sibiu a fost redus cu doi ani, din 2023 in 2021.

"Pitesti - Sibiu a fost trecut proiect prioritar, este veriga lipsa si cea mai dorita. Am avut un studiu de fezabilitate incorect facut. Compania a decis sa refaca acest studiu, am cerut si ca termenul de 2023 sa fie devansat. Termenul la acest moment este 2021 pentru toate cele cinci tronsoane. Pitesti - Curtea de Arges va fi gata mai devreme cu un an", a declarat Costescu la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, adaugand ca cea mai mare problema a fost cu obtinerea avizelor.

Document oficial: Cand vor incepe lucrarile si cand ar trebui sa fie gata autostrada Sibiu - Pitesti

Ciolos explica de ce nu a fost reziliat contractul pentru autostrada Sibiu-Pitesti

Ministrul a vorbit si despre autostrada Lugoj-Deva, spunand ca pe unul dintre cele trei tronsoane "avem o situatie speciala cu tunelurile".

"De la Timisoara se va putea merge pana la Deva pana la sfarsitul anului, dar cu un segment lipsa, ca de obicei in Romania, unde trebuie sa facem reproiectare pentru a respecta regulile europene", a explicat oficialul.

Cand va fi gata autostrada Lugoj - Deva si cat va costa in final

Costescu a aratat ca pe segmentul Sebes-Turda sunt patru mari santiere, cele mai avansate lucrari fiind cele din nord, unde se vor da in folosinta 12, respectiv 16 kilometri. "Celelalte doua tronsoane sunt in faza incipienta", a mentionat ministrul.

"Gilau-Nadaselu are probleme tehnice mai complicate decat media, sunt foarte multe alunecari de teren, sunt intre 10 si 12 zone cu alunecari de teren. Cautam impreuna cu ministrul Mediului solutii, pentru ca acolo e si o padure. Sunt si probleme cu constructorul, dar suntem in negociere, incercam sa optimizam costurile pentru stat", a continuat Dan Costescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#termen devansat Pitesti Sibiu, #autostrada Pitesti Sibiu , #infrastructura