Vezi ce gari vor fi modernizate in 2012

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 18:54
2164 citiri
Vezi ce gari vor fi modernizate in 2012

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va aloca in 2012 circa 24 milioane euro pentru modernizarea si reabilitarea a 20 de statii de cale ferata si pentru informatizarea mai multor gari.

Potrivit sumelor propuse in bugetul 2012, pentru modernizarea a 15 statii, respectiv Giurgiu, Slatina, Pitesti, Ramnicu Valcea, Resita Sud, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Vaslui, Botosani, Piatra Neamt, Bistrita, Zalau, Braila, Calarasi, Slobozia, se estimeaza cheltuieli de circa 12 milioane euro.

Alte aproximativ trei milioane euro vor fi utilizate pentru reabilitarea garilor Targu Jiu, Miercurea Ciuc, Targoviste, Baia Mare si Satu Mare.

In ceea ce priveste informatizarea mai multor statii de cale ferata, respectiv Craiova, Caransebes, Lugoj, Drobeta Turnu Severin, Chiajna, Palas, Focsani, Chitila, Buciumeni, Constanta si Fetesti, suma propusa se ridica la circa noua milioane euro. Dintre acestea, pana in prezent au fost puse in exploatare patru sisteme in statiile Craiova, Caransebes, Lugoj, Drobeta Turnu Severin si Focsani.

Programul vizeaza inlocuirea sistemelor de centralizare electrodinamice cu unele electronice si este finantat din credite rambursabile, imprumuturi Dexia Kommunalkredit Bank AG si Societe Generale si BRD Groupe Societe Generale si bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#nvestitii gari Ministerul Transporturilori, #Ministerul Transporturilor Bucuresti , #infrastructura
Comentarii