Seful Bancii Mondiale: Intram intr-o noua zona de pericol

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 15 August 2011, ora 19:30
1811 citiri
Seful Bancii Mondiale: Intram intr-o noua zona de pericol
Foto: web.worldbank.org

Lipsa increderii in guvernele internationale, care nu mai reusesc sa redreseze propriile economii, face ca oficialii bancilor mari mondiale sa se gandeasca deja la o noua criza pe intreg mapamondul. Potrivit ministrilor de Finante, cele mai mari bariere pe care le au de trecut guvernele nu tin de sectorul ecobnomic, ci mai mult de cel politic.

Robert Zoellick, seful Bancii Mondiale (BM), spunea ca economia globala a trecut printr-o revenire pe mai multe viteze, in care economiile vestice mergeau mai mult cu frana pusa, potrivit The Guardian. Aceste economii care merg greu au ca prima cauza si retrogradarea ratingului SUA, dar si criza din eurozona.

Ecourile ingrijorarilor transmise de Standard&Poor's, care tocmai au lasat ratingul SUA fara un "A", au cam lasat liderii europeni fara o reactie rapida care ar mai fi putut salva cateva din economii, a mai spus seful BM.

"Cred ca aceste evenimente, combinate cu unele din elementele fragile ale recuperarii economiilor, ne-au impins intr-o noua zona de pericol. Si nu spun aceste cuvinte cu usurinta... asta ca sa se vada ca iau foarte in serios situatia care va veni", a mai spus Zoellick.

Astfel ca, investitorii au dat dovada de un comportament foarte haotic in saptamanile care tocmai au trecut, timp in care indicele FTSE 100 a crescut, dar a si scazut de la o zi la alta cu cate 3 procente.

"Ce s-a intamplat in ultimele doua saptamani are la baza evenimentele care au avut loc in SUA si Europa, fapt care a facut ca foarte multe burse sa-si piarda increderea in conducerile economice din tarile care au fost motoarele financiare ale lumii", a spus Zoellick.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Robert Zoellick, #banca mandiala, #noua zona pericol , #macroeconomie
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1