Vasilescu: caderea burselor de joi, supapa de eliberare a tensiunilor

Vineri, 05 August 2011, ora 22:25
1409 citiri
Vasilescu: caderea burselor de joi, supapa de eliberare a tensiunilor
Foto: newschannel.ro

Prin caderea de joi s-a deschis o supapa prin care se elibereaza tensiunea acumulata pe pietele financiare mondiale. Tendinta de joi nu arata decat o echilibrare a acestora, este de parere Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

"Vom mai vedea in ziua de luni cum evolueaza pietele, dar opinia mea este ca o mare parte din tensiune deja s-a eliminat. Unii au spus cuvantul crah, altii au spus ca a fost ceva asemenea prabusirii Lehman Brothers, dar este o eroare capitala", este de parere Adrian Vasilescu citat de Mediafax.

Acesta mai crede ca investitorii s-au inghesuit sa cumpere bondurile emise de Trezoreria SUA, dupa ce la inceputul saptamanii America a votata marirea plafonului datoriei publice, bonduri care acum sunt considerate mai sigure.

"Trebuie sa intelegem ca bugetul este o problema fierbinte si nu mai putem permite dezechilibre bugetare. Deocamdata suntem mai feriti pentru ca am luat masuri dure in timp util, masuri ce vor trebui luate acum si de alte tari", a mai spus Vasilescu.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#vasilescu piete internationale, #cadere Bursa , #macroeconomie