Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

AVAS reia privatizarea Avioane Craiova

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 15:17
559 citiri
AVAS reia privatizarea Avioane Craiova

Privatizarea Avioane Craiova va fi reluata in urmatoarele trei saptamani, o data cu publicarea unei noi oferte de vanzare a participatiei majoritare, potrivit Autritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Procesul de privatizare a fost suspendat luni, dupa ce termenului de valabilitate a ofertei a expirat. AVAS purta negocieri pentru preluarea Avioane Craiova cu Aero Vodochody.

Compania ceha a inaintat statului roman o oferta de 16,3 milioane de euro. Din aceasta suma, un procent de 25% a fost oferit pentru actiuni, in timp ce pentru capitalul de lucru urmau sa fie acordate 3,3 milioane de euro. In acelasi timp, 8,8 milioane de euro erau promise pentru investitiile tehnologice din urmatorii cinci ani, dintre care 4,5 milioane euro in primul an.

"AVAS a reluat procesul de privatizare a Avioane Craiova. In acest sens, AVAS a solicitat evaluatorului desemnat sa actualizeze, in regim de urgenta, raportul de evaluare a patrimoniului companiei, astfel incat lansarea in piata a noii oferte de privatizare sa se realizeze pana la 20 octombrie", se arata intr-un comunicat al institutiei de privatizare.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#avioane craiova, #privatizare, #AVAS , #Ministerul Finantelor Publice