Ziare.com

Bulgaria vrea sa reduca TVA

de Valentin Dimitriu
Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 12:07

   

Bulgaria vrea sa reduca TVA
Ministrul bulgar de Finante, Simeon Djankov, si-a reiterat intentia de a reduce TVA de la 20%, pana la 18% sau chiar 16%, pana la finalul mandatului sau, din 2013.

Djankov a declarat ca nu este de acord cu un TVA diferentiat pentru mai multe clase de produse, deoarece o reducere a taxei pentru medicamente sau carti, de exemlu, ar provoca cereri similare din toate sectoarele economice, transmite Novinite.

Ministrul bulgar a indicat ca un exemplu negativ si mentinerea taxei pe valoare adaugata de numai 7% aplicata turismului din Bulgaria, care a dus, in opinia sa, la construirea haotica de hoteluri cu grad mare de risc economic, ce au dat faliment.

"Sper ca anul viitor, daca veniturile vor creste din nou si sunt sigur ca vor creste, vom avea oportunitatea de a reduce media contributiilor sociale cu 3%. Inteleg ca reducerea planificata de 2%, incepand de la 1 ianuarie 2010, este necesara insa nu de foarte mare ajutor", a mai declarat Djankov, la sfarsitul saptamanii trecute.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 689 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tinerii Schimba Romania

Paote ca aceasta masura sa fie una foarte buna,una care sa ajute blocajul din economie..poate sa fie una proasta...dar sigur este o masura si ei misca ceva in timp ce noi umilim poporul cu propuneri de prim-ministru hilare

 

Ma mut in Bulgaria

Bulgarii nu s-au imprumutat la niciun organism international si reduc si TVA. Cinste lor. Au stiut pe cine sa aleaga. Cred ca au si politicieni mai responsabili.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor