Ziare.com

Cati bani a primit Romania, dupa aderare, de la bugetul UE

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 15:34

   

Cati bani a primit Romania, dupa aderare, de la bugetul UE
Romania a primit de la bugetul Uniunii Europene 24,67 miliarde euro, dupa aderarea in 2007 si pana la finalul primului semestru din 2014, si a platit in aceasta perioada catre UE 10,2 miliarde euro.

Soldul fluxurilor este in favoarea Romaniei cu 14,46 miliarde euro, potrivit Raportului privind situatia economica si bugetara pe primele sase luni ale anului 2014 al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Dupa aderare, in 2007, Romania a primit de la UE fonduri pre-aderare de 2,66 miliarde euro si fonduri post-aderare de 22,01 miliarde euro, din care fonduri structurale si de coeziune - 9,07 miliarde euro, fonduri pentru dezvoltare rurala si pescuit - 5,644 miliarde euro, plati din Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA) pentru fermieri - 5,936 miliarde euro, alte fonduri post-aderare - 1,35 miliarde euro.

Bugetul UE a primit, in sfarsit, unda verde - cum se impart banii pana in 2020

In primul semestru din 2014, Romania a primit de la bugetul UE 3,58 miliarde euro si a platit 1,005 miliarde euro, soldul fluxurilor fiind favorabil Romaniei cu 2,58 miliarde euro.

In prima jumatate a anului in curs, Romania a primit fonduri structurale si de coeziune de 1,74 miliarde euro, fonduri pentru dezvoltare rurala si pescuit - 521,35 milioane euro si platile FEGA pentru fermieri - 1,29 miliarde euro.

Programul autoritatile romane prevede atragerea de la UE a 7,86 miliarde euro in 2014.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

una calda, una rece

e bine ca am primit 14,46 miliarde de euro, e rau ca o parte din acest fonduri s-au dus pe vile trecute ca pensiuni, pe masini de teren (land rover, jeep) cumparate pentru ferme (nu se mai dau bani), pe programe posdru imaginare, pe terenuri in panta si pe bazine de inot in sate.

 

Cineva...

..trebuia sa traiasca bine, pana la urma. Si pentru ca nu puteam toti sa traim bine s-a hotarat ca numai cativa, alesi pe spranceana, pe baza de vot popular, sa fie beneficiari de atata bine. Si la restul s-a servit un dus rece, o gluma , o flegma in fata, o punga de la partid.

Apropo, noi putem sa il trimitem pe Basescu la spitalul de nebuni pentru cate flegme ne-a dat in ochi?
Putem sa ii trimitem si un coleg de camera, sa...ponteze amandoi?

Bani

Da. Romania a primit bani de la EU , dar 3/4 au intrat in buzunarele coruptilor locali. Coruptia " usureaza" economia Romaniei cu 40 miliarde de euro annual. Mare pacat , cand majoritatea oamenilor traiesc in saracie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor