Conditiile de finantare pentru proiectele ONG-urilor de mediu ar putea fi relaxate

Marti, 02 Iunie 2009, ora 18:14
559 citiri
Conditiile de finantare pentru proiectele ONG-urilor de mediu ar putea fi relaxate
Foto: Rentautomotive

Conditiile de finantare pentru proiectele ce vor fi propuse de organizatiile de mediu pentru Axa 4 a POS Mediu, inclusiv cele privind plata salariilor persoanelor implicate in proiecte si desfasurarea unor activitati directe, ar putea fi relaxate, a spus, marti, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

De asemenea, ministerul Mediului si ONG-urile de profil au decis deschiderea liniilor de finantare pentru cele doua sesiuni deja aprobate de Administratia Fondului pentru Mediu, in cadrul Programului de imbunatatire a calitatii mediului, prin crearea de spatii verzi in localitati.

Ministrul a mai anuntat ca va insista ca, in toamna, sa inceapa programul de impaduriri, pentru care Administratia Fondului pentru Mediu a asigurat deja un buget de 25 milioane euro. Pentru acest program se poarta deja discutii cu Romsilva, Ministerul Agriculturii si consiliile judetene.

"Daca va fi nevoie, vom identifica si terenuri care urmeaza a fi declarate de utilitate publica, astfel incat acest program de impaduriri sa poata fi demarat rapid, mai ales pe amplasamentele si in zonele care sunt expuse riscurilor desertificarii. Este una dintre prioritatile mele pentru urmatoarea perioada", a precizat Nemirschi.

In cadrul discutiei la care au participat circa 40 de organizatii de mediu au mai fost facute propuneri legate de pescuitul, vanatoarea si braconajul din Delta Dunarii, ecoetichetarea graduala a structurilor de cazare turistice, clarificarea trasarii, a statutului si administrarii ariilor naturale protejate, precum si colaborarea cu voluntarii de mediu.

De altfel, ministrul Mediului a precizat ca, pana la finalul lunii iunie, va exista, probabil in cadrul Agentiei de Protectia Mediului, un departament care se va ocupa de ariile naturale protejate.

Totodata, ONG-urile au solicitat informarea institutionala a primarului general al Capitalei asupra obligatiilor de compensare pentru arborii taiati, obligatii ce revin companiilor care executa lucrarile la centura Bucurestiului.

Un alt subiect a fost legat de publicarea, in urmatoarele zile, in Monitorul Oficial, a Ghidului de finantare si demararea, la mijlocul lunii iulie, a primei sesiuni de finantare pentru Programul Casa Verde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#Nicolae Nemirschi ONG, #proiecte mediu ONG , #Ministerul Finantelor Publice