Cum pot fi denuntate actele de coruptie din Ministerul de Finante

Luni, 09 Iulie 2012, ora 23:45
2170 citiri
Cum pot fi denuntate actele de coruptie din Ministerul de Finante
Foto: enational

Ministerul Finantelor Publice (MFP), incepand cu 9 iulie, pune la dispozitia cetatenilor Serviciul TelVerde Anticoruptie cu scopul de a acorda sprijin publicului care considera ca a descoperit sau a fost afectat de acte de coruptie sau alte nereguli in activitatea Ministerului Finantelor Publice si a institutiilor subordonate.

Masura se inscrie in Planul national de actiune pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie 2012 - 2015, se precizeaza pe pagina de Internet a MFP.

Serviciul TelVerde Anticoruptie 0800800085 este destinat primirii apelurilor telefonice si inregistrarii sesizarilor privind nereguli, abateri sau acte de coruptie infaptuite de catre functionari din cadrul Ministerului Finantelor Publice si institutiile subordonate: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si Comisia Nationala de Prognoza.

Acest serviciu pune gratuit si non-stop la dispozitia cetatenilor o casuta vocala, care preia automat apelurile. Apelantului ii raspunde un robot care dupa mesajul introductiv, ii solicita datele de identificare si il roaga sa apese anumite taste pentru a fi directionat catre institutia competenta in functie de obiectul sesizarii.

Mesajele cetatenilor vor fi preluate si inregistrate de catre un operator in timpul programului de lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#corputie Minister Finante, #denuntare acte coruptie , #Ministerul Finantelor Publice
Comentarii