Fondul Proprietatea ar putea da in judecata Finantele

Luni, 23 Martie 2009, ora 17:59
1034 citiri
Fondul Proprietatea ar putea da in judecata Finantele

Fondul Proprietatea ar putea da in judecata Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru a recupera cele 560 milioane lei subscrise la capitalul social si nevarsate de catre minister, au declarat surse apropiate Fondului.

"O alta posibila reglare a capitalului subscris si varsat este ca MFP sa emita o Ordonanta de Urgenta prin care sa anuleze actiunile detinute de stat in contul celor 560 milioane lei", au mai spus sursele.

Conducerea Fondului vrea sa acorde dividende in valoare de 2 bani pe titlu din profitul aferent anului 2008, valoare tripla fata de dividendele platite din profitul pe 2007.

Distribuirea de dividende este conditionata, insa, de acceptul actionarilor de a reduce capitalul social al Fondului si schimbarea politicii contabile, prin adoptarea celei impuse de Ordinul CNVM care prevede ca pierderile din scaderea valorii participatiilor din portofoliu sa fie reflectate in capitalurile proprii si nu in contul de profit si pierdere.

Fondul Proprietatea (FP) va propune actionarilor in cadrul Adunarii Generale de la sfarsitul lunii aprilie reducerea cu 24% a capitalului social prin scaderea valorii nominale a actiunii pana la 0,76 lei, de la 1 leu, pentru a putea distribui actionarilor dividende din profitul anului trecut.

Ministerul Finantelor detine in prezent 68,28% din actiunile Fondului Proprietatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

S-a lansat o nouă ediție de titluri de stat TEZAUR. Au dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an
S-a lansat o nouă ediție de titluri de stat TEZAUR. Au dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an
Românii pot investi, începând de luni, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#fondul proprietatea, #Ministerul Finantelor, #capital social subscris, #recuperare capital nevarsat , #Ministerul Finantelor Publice