Ziare.com

Guvernul a flexibilizat cazierul fiscal

Marti, 30 August 2011, ora 23:25

   

Guvernul a flexibilizat cazierul fiscal
Guvernul a decis marti diferentierea termenului de radiere a faptelor din cazierul fiscal, care potrivit actualei legislatii este de cinci ani, introducand o noua grupa, de contraventii, a caror termen de radiere va fi de un an, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Lazar, la finalul sedintei de marti a Executivului.

"Modificarile au drept scop diferentierea termenului de radiere a faptelor savarsite de contribuabili si care se inscriu in cazierul fiscal, in sensul ca se va tine cont de gravitatea fapte savarsite de contribuabil", a declarat secretarul de stat, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Actul normativ prevede ca unele fapte care constituie contraventii, dar nu au o gravitate deosebita, sa fie radiate din cazierul fiscal in termen de un an, in timp ce pentru infractiunile cu gravitate deosebita, ramane termenul de 5 ani, dupa care se va radia respectiva fapta din cazierul fiscal.

"De exemplu, pana in momentul de fata, in cazul in care un contabil nu depunea o declaratie de impunere pe un anumit impozit, aceasta inactivitate era trecuta in cazierul fiscal atat al administratorului societatii, cat si al firmei respective. Iar respectiva societate de la momentul reactivarii ei si pana la momentul in care isi putea desfasura din nou activitatea trebuia sa astepte 5 ani de zile. Si nu era normal pentru o fapta minora, sa suporte astfel de consecinte", a explicat Dan Lazar.

Secretarul de stat a precizat ca modificarile aduse marti vizeaza si introducerea de noi contraventii pentru: neretinerea impozitelor cu stopaj la sursa, neprezentarea de catre contribuabil a bunurilor sau a materiei impozabile in vederea calcului impozitului de catre fisc, precum si pentru retinerea si nevarsarea, in cazul acelor categorii de impozite si taxe care sunt prin stopaj la sursa, daca contribuabilul nu este de rea credinta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1108 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor