Intalnire de urgenta intre reprezentantii Finantelor, Loteriei si firmei Intralot

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 15:27
3653 citiri
Intalnire de urgenta intre reprezentantii Finantelor, Loteriei si firmei Intralot
Foto: Arhiva

La sediul Loteriei Romane are loc miercuri, la ora 15.00, o intalnire intre reprezentantii ministerului de Finante, ai firmei grecesti Intralot si conducerea Loteriei Romane.

Intalnirea are loc in contextul anchetei incepute de DNA in cazul contractelor Loteriei Romane cu firma greaca Intralot, arata Realitatea Tv.

Anchetatorii suspecteaza ca Loteria Romana ar fi semnat contracte paguboase pentru stat cu grupul grec. Astfel, procurorul de caz a dispus efectuarea unei expertize, care urmeaza sa stabileasca daca exista vreun prejudiciu adus statului roman in urma semnarii contractelor respective.

Pe langa ancheta DNA, si ministrul de Finante Ioana Petrescu a declarat ca a trimis Corpul de Control la Loteria Romana, mentionand ca va cere trimiterea in judecata a fostilor membri ai Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

Intr-o interventie la Digi 24, marti seara, Ioana Petrescu a declarat ca statul e interesat in pastrarea contractului cu Intralot, dar ca se doreste o renegociere a acestuia.

"Ar fi trebuit sa suferim o pierdere destul de mare in fiecare luna, pentru ca activitatea s-ar fi oprit si acest lucru ar fi adus un prejudiciu statului roman. S-a prelungit pe o perioada scurta, cate 3 luni cate o data, pentru a se continua negocierile", a explicat ministrul de Finante consecintele incheierii relatiei cu Intralot.

DNA ancheteaza Loteria Romana: Explicatiile ministrului de Finante

Ioana Petrescu a asigurat ca "ceea ce se negociaza acum sunt termeni mult, mult mai avantajosi decat in vechiul contract".

Jurnalistii Hotnews au prezentat recent informatii conform carora Guvernul condus de Victor Ponta nu ar dori ca Loteria Romana sa renunte la contractele paguboase cu firma greaca si au sugerat ca Ministerul Finantelor ar favoriza compania Intralot pentru un nou acord cu Loteria.

Loteria Romana a mai facut obiectul unor investigatii. Astfel, in martie 2012, Consiliul Concurentei a controlat contractele incheiate de Loteria Nationala cu firmele grecesti Intracom, Intralot si Lotrom, existand suspiciunea ca bugetul statului ar fi fost fraudat. In urma anchetei, Loteria Nationala si cele trei companii au fost amendate cu peste 16 milioane de lei.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Loteria Intralot Finante intalnire, #Loterie Intralot Finante urgenta, #Loterie Intralot ancheta DNA , #Ministerul Finantelor Publice