Ziare.com

Lucrarile la soseaua paneuropeana Brasov-Curtici ar putea incepe in 2010

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 14:23

   

Lucrarile la soseaua paneuropeana Brasov-Curtici ar putea incepe in 2010
Lucrarile pentru portiunea Brasov-Curtici din Coridorul de Transport Paneuropean IV ar putea incepe in 2010 si ar putea fi dat in folosinta in 2014, a declarat joi, subsecretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Constantin Axinia.

"Colidorul IV de transport feroviar porneste din Curtici si se termina la Constanta. In acest moment este finalizata partea Bucuresti-Constanta si se continua lucrarile pe Brasov-Campina.

Pregatim lucrarile pentru Brasov-Simeria, Simeria-Curtici. In 2010 vom avea gata proiectul tehnic si vom organiza licitatia pentru inceperea lucrarilor", a spus Axinia.

Acesta a mai declarat ca pentru portiunea Brasov-Curtici statul roman participa cu suma de trei miliarde de lei, UE cu 300 milioane lei, iar pentru banii veniti din partea BEI inca sunt negocieri.

Subsecretarul de stat a mai precizat ca portiunea Brasov-Simeria este portiunea cea mai grea, deoarece va fi un traseu nou, implicand cinci tuneluri care vor fi sapate in munte.

"Pe 80% din lungimea traseului se va circula cu o viteza medie de 120-160 km pe ora. Daca ar fi fost facuta pe traseul vechi, viteza medie era de 110-120 km pe ora, insa, in urma discutiilor cu UE s-a insistat pe viteza de 120-160 km pe ora", a mai spus Axinia.

De asemenea, acesta a adaugat ca, in urma discutiilor cu proiectantul, se doreste ca lucarile sa inceapa din mai multe parti, sa aiba acelasi termen de finalitate, ministerul urmand sa aleaga la licitatie un singur antreprenor general pentru desfasurarea lucrarilor.

"Nu vom avea probleme legislative legate de exproprieri, deoarece traseul trece prin munti, iar muntii sunt ai statului", a conchis Axinia.

Sursa: rNews

Articol citit de 1141 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

confuzie

SOSEA SAU CALE FERATA! Noapte Buna ....

 

tampiti

exact,dar care sunt?cei care au scris, s-au care au dat relatia?Mai dar multi prosti mai exista in tara asta.

Buna dimineata!

Incredibil ce ziaristi exista in tara asta! Sosea sau cale ferata?

 

Da

e sosea sau cale ferata.

Ce *** e astia - nu intelege ce scrie in articol !!!

E sosea sau cale ferata. Ce e asa greu de inteles?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor