Ziare.com

Ministerul Finantelor a imprumutat 959 de milioane lei de la banci

Luni, 21 Februarie 2011, ora 22:59

   

Ministerul Finantelor a imprumutat 959 de milioane lei de la banci
Ministerul Finantelor Publice a imprumutat, luni, peste 959 de milioane de lei de la bancile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, plasata la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei.

Titlurile de stat au scadenta la un an, iar nivelul mediu al randamentului la care a fost adjudecata emisiunea este de 6,88%. Nivelul mediu ponderat al ratei discount-ului a fost de 6,49%.

Valoarea totala a emisiunii a fost de 1,5 miliarde de lei, iar cererea totala din partea celor 12 banci care au participat la licitatie a fost de 2,44 miliarde lei.

La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 banci - Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Carpatica (BCC), Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Transilvania, Bancpost, CEC Bank, Citibank Romania, ING, Raiffeisen Bank, RBS Bank Romania si UniCredit Tiriac Bank.

In 2010, MFP a imprumutat de pe piata interna peste 41 miliarde de lei, dupa ce, in 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei. In ianuarie, volumul imprumuturilor de la banci a fost de aproape sapte miliarde lei.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 650 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Indatorarile continua intr-o veselie !

Ca si cum nu ar fi fost deajuns 20 miliarde,mai luam unu, ca doar am iesit din recesiune ( Boc-Udrea dixit ).
Lacomia ii va duce la pierzanie !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor