Ziare.com

Pogea: Industria auto romaneasca, in crestere in 2009

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 08:38

   

Pogea: Industria auto romaneasca, in crestere in 2009
Ministerul Finantelor s-a imprumutat in 2009 de pe piata interna cu aproape 14 miliarde de euro, prin titluri de stat, forma de credit va ramane un pilon principal al finantarii si in viitor.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, in 2009 valoarea titlurilor de stat este de sapte ori mai mare. Oficialii ministerului sustin insa ca vor plati bancilor autohtone un randament de pana la 10% la titlurile de stat, relateaza Financiarul.

Potrivit lui Gheorghe Pogea, necesarul de finantare pentru aceasta perioada il reprezinta diferenta dintre deficitul de 5,4% de la sfarsitul lunii octombrie si tinta de deficit de 7,3% de la finele anului.

Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, i-a invitat pe reprezentantii companiilor internationale prezenti joi la "CE Summit Economic Forum" sa investeasca in Romania, in special in sectoarele IT, auto si agricultura.

Pogea sustine ca industria auto autohtona este una dintre putinele din lume care probabil va cunoaste o crestere in 2009, in plina criza economica. "Sunt peste 175 de producatori pe orizontala in acest sector. Sunt 120.000 de lucratori calificati in aceasta industrie. Avem peste sapte facultati de specialitate", a explicat ministrul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 699 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor