Primaria Mangalia construieste un orasel turistic

Duminica, 01 Martie 2009, ora 14:12
1099 citiri
Primaria Mangalia construieste un orasel turistic

Primaria Mangalia intentioneaza sa ridice, in parteneriat public - privat, un orasel turistic pe o suprafata totala de 200 hectare.

Complexul va cuprinde herghelie, parc de distractii, teren de golf si un outlet, a declarat primarul Mangaliei, Mihai Tusac, informeaza NewsIn.

"Complexul turistic va porni de la herghelia din Mangalia, in momentul de fata primaria purtand discutii cu reprezentantii Romsilva pentru punerea in circulatie turistica a hergheliei", a precizat Tusac.

Totodata, acesta a subliniat ca autoritatile locale negociaza cu sase societati din tara si strainatate realizarea si construirea unui parc de distractii cu tematica Western, ce va cuprinde si un aquaparc.

"Parcul de distractii, defasurat pe o suprafata de 35 de hectare, se va construi in vecinatatea hergheliei, si va avea ca tema Vestul Salbatic. El va oferi modalitati de petrecere a timpului liber, de la plimbari cu poneii pana la show-uri specifice, dar acest obiectiv va cuprinde si un parc acvatic", a mentionat edilul.

De asemenea, spune primarul, in prelungirea hergheliei se va realiza un teren de golf de mari dimensiuni, desfasuarat pe o suprafata de 50 de hectare. Proiectul este cea mai mica investitie din orasel, circa doua milioane de euro.

Al patrulea si ultimul proiect din cadrul coplexului turistic il reprezinta dezvoltarea unui centru comercial de tip outlet. "Am contactat o companie italia specializata pe astfel de proiecte. In viitorul apropiat vom pune la punct detaliile si mijloacele prin care vom aduce marci de renume in interiorul outletului", a adaugat Tusac.

Potrivit primarului Mangaliei, proiectul oraselului turistic este momentan la stadiul de discutii si negocieri, iar lucrarile se vor desfasura pe durata 2 - 3 ani.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Primarie Mangalia constructie, #orasel turistic hectar , #Ministerul Finantelor Publice