Ziare.com

Romania se infunda tot mai mult in datorii

Vineri, 28 August 2009, ora 07:41

   

Romania se infunda tot mai mult in datorii
Statul roman cheltuieste mai mult decat incaseaza, asa incat in primele sapte luni Ministerul Finantelor a cheltuit cu dobanzile mai mult cu 50% fata de aceeasi perioada din 2008.

In fiecare zi, Romania a cheltuit cu 19 milioane de euro mai mult decat isi putea permite, suma care echivaleaza cu un deficit bugetar de 3,31% din PIB, informeaza Gandul.

Zilnic s-a cheltuit cu 1 milion de euro mai mult fata de anul trecut cu cheltuielile de personal, nu mai putin de 29,3 miliarde lei, in crestere cu 11,8%, in ciuda avertismentelor primite de la FMI. Luna precedenta costurile cu personalul au crescut cu 17,5% fata de iunie.

O alta cheltuiala survine din plata dobanzilor la creditele contractate. Din ianuarie pana in iulie, cheltuielile cu dobanzile au sarit cu 50% peste nivelul din aceeasi perioada de anul trecut, ajungand la aproape 3,5 miliarde lei, adica 834 milioane euro, fata de 707 milioane euro in urma cu o luna.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Comparativ cu cheltuielile, Ministerul Finantelor a incasat venituri cu 18,5 % mai mici din taxa pe valoarea adaugata, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1208 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

.....................

De ce nu incaseaza mai mult de la smecheri,patroni infractori si tigani penali?De ce nu se leaga de orasele de vile,in care ciorii cer SI PRIMESC ajutor social si de incalzire?!!?? boc e un zero barat.Numai in panificatie evaziunea fiscala e de 2 MILIARDE!daca o sa ridice TVA,o sa iasa urat!De ce isi bat joc de cei saraci si cinstiti? De ce iau de pe noi 10 piei,pe cand tagma jefuitorilor e lasata in pace?Tara asta e pe duca,demografic si financiar,iar ca.catele astea neocomuniste joaca peste ca.davrul ei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor