Salariul minim, cat 50% din cel mediu pana in 2014

Marti, 09 Iunie 2009, ora 14:55
1191 citiri
Salariul minim, cat 50% din cel mediu pana in 2014

Pana in 2014 salariul minim ar trebui sa ajunga la 50% din valoarea salariului mediu, conform legii salarizarii unice a bugetarilor, a declarat marti Valentin Mocanu, dupa discutiile de la Ministerul Muncii.

Secretarul de Stat in Ministerul Muncii a adaugat ca legea va afecta 1.380.000 de salariati si vor exista 250 de niveluri de ierarhizare.

"Nu putem sa rezolvam asta de pe o zi pe alta, vrem o lege care sa functioneze pe o perioada mare de timp ci nu o lege care sa fie modificata ulterior in functie de erorile facute", sustine Mocanu.

Reprezentantul Alma Mater, Anton Hadar, a precizat ca va mai exista o intalnire joi la orele 12.00 la Ministerul Muncii, in conditiile in care marti nu s-au discutat sporurile. Hadar s-a declarat sceptic in ceea ce priveste valoarea salariului minim in 2014, insa a precizat ca legea va fi aplicata in 2014.

"Nu s-au facut calcule concrete si nici o simulare a modului in care va fi aplicata aceasta lege. Nu cred ca salariul minim va ajunge in 2014 la 50% din valoarea salariului mediu", a declarat Anton Hadar.

Legea unica a salarizarii bugetarilor ar fi una din cerintele FMI incluse in acordul pe doi ani prin care Romania imprumuta 20 de miliarde de euro, potrivit premierului Emil Boc, acesta sustinand ca legea trebuie sa fie gata pana la 30 iunie.

Negocierile de la Ministerul Muncii, mandatat pentru a gazdui discutiile cu partenerii sociali pe aceasta tema, merg destul de greu. Reprezentantii ministerelor unde salariile sunt mici incearca sa obtina salarii cat mai mari iar cei din Ministerele unde salariile sunt mari (Justitie, MAI si MAE) incearca sa le pastreze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#legea salarizarii unice, #salariu minim 2014 , #Ministerul Finantelor Publice