Ziare.com

Statul vrea sa imprumute 3,5 miliarde lei in iunie

Luni, 04 Iunie 2012, ora 16:48

   

Statul vrea sa imprumute 3,5 miliarde lei in iunie
Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute 3,5 miliarde de lei de la bancile locale in luna iunie, prin cinci emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

Prima licitatie de titluri de stat din iunie va avea loc joi, 7 iunie, pentru o emisiune de obligatiuni benchmark in valoare de 700 milioane lei si scadenta la doi ani.

Pe 11 iunie este programata o emisiune de certificate de trezorerie cu discount pe un an, in valoare de un miliard de lei, pe 14 iunie pentru o emisiune de obligatiuni benchmark in suma de 600 milioane lei, cu maturitatea la doi ani, pe 18 iunie o alta de certificate de trezorerie in valoare de 800 milioane lei, pe un an, si pe 21 iunie pentru o emisiune de obligatiuni in suma de 400 milioane lei, cu scadenta la patru ani.

In 2011, Trezoreria a imprumutat de la bancile locale 51,5 miliarde lei fata de 41 miliarde lei in 2010 prin titluri de stat in lei. Tot de pe piata interna, Trezoreria a imprumutat in acest an 1,4 miliarde euro fata de 2,5 miliarde euro in 2010.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1284 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pana cand?

Guvernul imprumuta bani ptr. propria campanie electorala!
Dupa alegeri va incepe rambursarea imprumuturilor...

 

Grabiti-va....

pomana incepe in iulie.Programati-va concediile pt a profita de ea.Ace,brice si carice,lame si chiloti de dame(numai marimi xxl),astea se dau in campanie pe langa foarte multe promisiuni.D'aia se imprumuta cel mai "cinstit si largit"guvern ca in bancul lui Tanase.

 

Care Stat?

Statul este boborul, autorul si pacalicii de la USL, sa ne scuteasca de stirile acestea!
Jos cu hotii!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor