Ziare.com

Un miliard de lei, datoriile autoritatilor sanitare catre farmacii

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 20:26

   

Un miliard de lei, datoriile autoritatilor sanitare catre farmacii
Peste 1.087 de milioane de lei vor fi platiti in aceasta luna de autoritatile sanitare in vederea stingerii datoriilor pe care le au la farmacii pentru plata medicamentelor compensate si gratuite, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

"Ministerul Sanatatii a solicitat la sfarsitul saptamanii trecute Ministerului Finantelor Publice deschiderea prevederilor bugetare pentru inca 704,1 milioane de lei din sumele prevazute la rectificare, care vor fi utilizate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru plata medicamentelor compensate si gratuite acordate in ambulator.

Aceste fonduri se adauga celor 383,5 milioane de lei platite deja, in limita prevederilor aprobate in trimestrul al III-lea, pentru stingerea partiala a arieratelor si obligatiilor de plata catre farmacii", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, MS a cerut deschidere bugetara pentru 134,4 milioane de lei, suma din care unitatile sanitare cu paturi vor achita obligatiile de plata inregistrate peste termenul de scadenta la data de 30 iunie 2010, aprobata de MS. Obligatiile de plata cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri si servicii achizitionate.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

La rectificarea bugetara din luna august, Ministerului Sanatatii i s-a atribuit suma de 2,9 miliarde de lei, din care 859,9 milioane de lei vor fi transferati in bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru plata arieratelor spitalelor din toata tara, indiferent daca au fost descentralizate sau nu.

Citeste mai multe despre farmacii datorii Ministerul Sanatatii
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor