Moody's: Romania sta mai bine economic ca Spania, Ungaria sau Portugalia

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 14:09
4321 citiri
Moody's: Romania sta mai bine economic ca Spania, Ungaria sau Portugalia
Foto: Moody

Agentia de rating Moody's a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei de la stabila la pozitiva si a reconfirmat rating-ul suveran la Baa3 (grad investitional).

"Decizia agentiei de rating reflecta progresul semnificativ inregistrat de Romania in corectarea dezechilibrelor macroeconomice si in reducerea vulnerabilitatilor economiei la socurile externe, creand astfel premisele pentru o crestere economica solida.

De asemenea, eforturile sustinute din ultimii ani in procesul de consolidare fiscala si de reducere a deficitului bugetar, dar si in stabilizarea nivelului datoriei publice guvernamentale sunt factori cheie care au contribuit la imbunatatirea perspectivei de rating", informeaza Ministerul Finantelor Publice printr-un comunicat remis sambata.

Moody's intareste prognozele oficiale si apreciaza ca Romania va cunoaste o accelerare a cresterii economice de 4,1% in anul 2016, fata de 3,5% estimat pentru 2015, pe fondul unei expansiuni robuste a consumului privat si cresterii investitiilor.

Agentia subliniaza ca perspectivele de crestere economica pe termen mediu ale Romaniei sunt mult mai favorabile decat cele din Bulgaria, Spania, Portugalia sau Ungaria.

De asemenea, nivelul datoriei publice guvernamentale a Romaniei se va mentine in continuare la un nivel stabil, fiind estimat la 39,4% pentru anul 2015.

Totodata, Moody's estimeaza ca Romania va continua procesul de convergenta cu statele membre ale Uniunii Europene cu efecte pozitive asupra intaririi capacitatii administrative a tarii.

Standard & Poor's ar putea retrograda Romania din cauza riscurilor din alta tara

In luna august, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei pe termen lung, in valuta si in moneda locala, la BBB-/BBB, cu perspectiva stabila. Doua luni mai tarziu, la inceputul lui octombrie, Standard&Poor's a reconfirmat, la randul sau, rating-ul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei pe termen lung la BBB-, cu perspectiva stabila.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Moody rating Romania, #Moody perspectiva pozitiva Romania , #Moody