Un nou focar de pesta porcina, la periferia municipiului Galati

Sambata, 29 Septembrie 2018, ora 12:06
1576 citiri
Un nou focar de pesta porcina, la periferia municipiului Galati

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati s-a intrunit, vineri seara, pentru a aproba planul de masuri preventive de inlaturare a efectelor pestei porcine africane confirmate de laboratorul de specialitate, din Bacau, in gospodaria unei femei de la periferia municipiului Galati, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, Carmen Stroia.

"In urma primirii buletinului de analiza eliberat de laboratorul acreditat pentru depistarea pestei porcine africane din cadrul DSVSA Bacau, buletin care releva prezenta genomului viral al pestei porcine africane la probele prelevate din gospodarie, s-a intrunit de urgenta CJSU si s-a aprobat planul de masuri pentru limitarea efectelor pestei porcine", a spus Carmen Stroia.

Potrivit acesteia, in cursul zilei de sambata vor fi eutanasiati preventiv toti porcii din gospodaria femeii, adica 88 de porci din care 19 adulti si 69 abia fatati. Totodata, se va proceda si la eutanasierea preventiva a celorlalti porci crescuti in gospodariile din imediata vecinatate a gospodariei infectate.

Conform datelor oficiale ale DSVSA Galati, in total, in zona sunt 135 de porci, insa ramane de vazut cati porci vor mai fi gasiti, pe teren, de medicii veterinari, fiind deja cunoscut obiceiul oamenilor de a-si sacrifica singuri animalele si a depozita carnea la congelator, inainte de venirea personalului sanitar pentru asomarea preventiva.

In judetul Galati au fost confirmate 14 focare de pesta porcina africana, pana acum fiind eutanasiati preventiv aproximativ 400 de porci domestici.

Potrivit AJVPS Galati, la acestia se adauga alti 44 de porci mistreti, din care unul a fost gasit mort, cu pesta porcina, iar restul au fost vanati preventiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#focar pesta porcina Galati , #pesta porcina