Ziare.com

Arabia Saudita da Europei petrol, in caz ca ramane fara provizii

de Razvan Alistar
Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 19:52

   

Arabia Saudita da Europei petrol, in caz ca ramane fara provizii
Arabia Saudita este dispusa sa acopere orice lipsa a aprovizionarii cu petrol daca va fi nevoie, in urma zvonurilor ca guvernele europene vor pune interdictie pe importurile de petrol Brent din Iran.

"Arabia Saudita va acoperi orice gol in aprovizionarea cu petrol, in cazul in care acest lucru se va intampla, caci nivelul nostru de productie este dictat strict de catre cerere", a declarat o sursa, sub protectia anonimatului, noteaza Reuters.

Tarile din Uniunea Europeana cumpara, zilnic, 450.000 de barili de petrol din Iran, fiind a doua cea mai mare piata pentru export a Iranului, dupa China.

Guvernele Uniunii Europene au ajuns la un acord de principiu in ceea ce priveste interzicerea importurilor de petrol din Iran, insa nu au decis cand va fi pus in aplicare embargoul.

Embargoul face parte dintr-o actiune menita sa preseze Teheranul sa renunte la programul sau nuclear, actiune in care s-au implicat deja SUA, impunand noi sanctiuni, printre care aceea de a exclude din sistemul financiar american bancile care colaboreaza cu banca centrala din Iran.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1880 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta este ca o declaratie de razboi pentru Iran

Sper sa se ciufuleasca intre ei, islamistii. Asta ar da imbold si progresului in domeniul automobilului electric.

 

eu sper

ca iranul sa introduca un embargo asupra exportului de petrol spre eu intatii. asta si inca cateva tari (eg venezuela) o sa va taie aroganta si accelereze sfarsitul agoniei omului bolnav numit ieuropa.

Tov' gopo!!!

Uitate mai intii in ce hal este ''nebolnava'' rromanica si abia apoi fa niste declaratii idioate fara *** si cap! Pari sa fi ''scolit'' la faimoasa unuversitate spiru haret dupa afirmatiile tale pro iraniene si diliului din venezuela. Caruia si lui ii va veni vremea!
Mai asteapta putin. Dar tu nu visa in putreda viata care o traiesti la prosperitatea si cilizatia din Europa sau USA.
Al tau Viorel Ratiu Cincinnati Oh USA

asata sa o crezi tu !

Dintr-un baril de petrol se scot intre 18 si 21 litri de benzina, bunicule !
Din petrol se fac medicamente, cauciuc, mase plastice, fibre sintetice, Uleiuri si lubreficanti, solventi, Vopsele,asfalt,supozitoare si prezer-vative.
Vrei s a faci supozitoare electrice ? Cum functioneaza ?
S vede ca ai lipsit mult de la scoala. Automoibilul electric de unde ia energia ? De fruzele arse din parc, de la panori siolare. E o fantezie bazata pe lipsa de logica. Bateriile costa enorm, trebuie energie s a le faci si nu ai ce face cu deseurie. Nimeni in lume nu stringe bateriile uzate. care sint cu adevarat toxice. Esti entuziasmat ca un soim al patriei. sa alimentezi un automobil trebuie cablu ce poate sa duca 800-1500A. Inmulteste cu milioanele de automobile si vei vedea ca ai nevoie de cabluri mai groase decit tuburile de canalizare.
Iti imaginezi cum arata doua automobile electrice tamponate ? La 80 km pe ora ? Explodeaza !!!!!!! Si o baterie de pornire obisnuita te poate arde .Automobilele eectrice s e fac pt a lua banii de subventii. Atit !

$7k. sa schimbi bateriile la faimosul prius

ce-ai economisit la benzina ai cheltiuit pe baterii; si cum ai spus sa nu vorbim de deseuri(toti fug de ele).


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor