Ce rezerve de petrol mai avem?

Duminica, 15 Mai 2011, ora 09:17
3432 citiri
Ce rezerve de petrol mai avem?
Foto: money.ro

Romania se afla pe locul trei in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rezervele de titei, cu 600 de milioane de barili. Cantitatea reprezinta cam 11% din totalul rezervelor UE. Cele mai multe rezerve sunt concentrate in Marea Britanie (locul 1, cu 3,1 miliarde de barili) si Danemarca (cu 1,1 miliarde de barili).

Rezerve importante de petrol mai au, la nivelul UE, Italia (circa 423 de milioane de barili), Germania (aproximativ 276 de milioane de barili) si Spania (150 de milioane de barili), informeaza Capital.

In Europa, cele mai mari cantitati de petrol se estimeaza ca se gasesc in subsolul Rusiei (74 de miliarde de barili) si Norvegiei (6,68 de miliarde de barili). De altfel, Rusia se afla pe locul 8 in lume din punct de vedere al rezervelor de titei.

La nivel mondial, depozitele cele mai mari sunt detinute de Arabia Saudita (264 de miliarde de barili), Canada (175 de miliarde), Iran (137 de miliarde), Irak (115 miliarde), Kuwait (104 miliarde), Emiratele Arabe Unite (98 de miliarde) si Venezuela (98 de miliarde).

Libia (cu 47 de miliarde de barili), este pe locul 9, urmata de Nigeria (37,5 miliarde), Kazahstan (30 de miliarde), Qatar (25 de miliarde), China (20 de miliarde) si SUA (19 miliarde de barili).

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#rezerve petrol, #titei UE, #Romania titei, #Romania petrol , #petrol