Pretul petrolului ne rezerva surprize. Ce se schimba in august

Sambata, 03 August 2013, ora 11:23
2026 citiri
Pretul petrolului ne rezerva surprize. Ce se schimba in august
Foto: kootation.com

Pretul petrolului este in scadere, in contextul unor schimbari petrecute in SUA si la nivel global. Pretul unui baril este acum de 106,94 de dolari, in scadere cu 95 de centi.

La New York, pretul unui baril de petrol a scazut la 106,94 de dolari, in timp ce la Londra acesta costa 108,95 de dolari, in scadere cu 59 de centi, scrie news.com.au.

Acest pret este influentat si de stirile privitoare la economia SUA, un jucator important pe aceasta piata. Astfel, in SUA, raportul privind locurile de munca din aceasta tara arata ca rata somajului a scazut la 7,4% in iulie, de la 7,6%, atat cat era in luna iunie.

Cum influenteaza SUA pretul petrolului

Americanii se pot lauda cu adaugarea unui numar mic de locuri de munca, doar 162.000. Aceasta situatie a dus implicit la deprecierea dolarului. Consecinta se face simtita si asupra pretului petrolului la nivel international, caci cerea este mai mica.

In mod normal, un dolar mai slab determina o cerere mai mare pentru petrol, ceea ce nu s-a intamplat acum.

Pretul petrolului a inregistrat o scadere vineri, dupa ce precedentele doua zile se remarcasera printr-o crestere a barilului de petrol, pe fondul stirilor legate de situatia economica din China si zona euro.

In plus, SUA au lansat o avertizare de posibile acte de terorism care s-ar putea inregistra in cursul acestei luni, ceea ce se poate traduce in stoparea scaderii pretului petrolului.

Departamentul de Stat al SUA a lansat vineri o avertizare privind posibile atacuri teroriste pe care organizatia al-Qaeda le-ar putea pregati in Orientul Mijlociu si nordul Africii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#pret petrol benzina motorina, #masini consum bani, #locuri munca somaj sua zona euro , #petrol