Ramanem fara petrol din cauza Iranului?

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 07:43
2418 citiri
Ramanem fara petrol din cauza Iranului?
Foto: CBS News

Situatia din stramtoarea Ormuz se inrautateste pe zi ce trece, Iranul amenintand ca va inchide acest punct strategic pentru transportul petrolului.

Iranul a reactionat la embargoul impus de Uniunea Europeana asupra petrolului exportat de ei. Ramin Mehmanparast, purtator de cuvant al Ministerului de Externe iranian, a spus ca sanctiunea pe care ei trebuie sa o suporte este ilogica si incorecta, transmite CBS News.

El a adaugat ca, din cauza nevoii de energie a lumii intregi, nu este posibila impunerea unor sanctiuni pe termen lung asupra Iranului.

Oficialii acestei tari au amenintat din nou cu inchiderea stramtorii Ormuz, in special blocarea vaselor care apartin tarilor care au sanctionat Iranul. Pe acolo trece o cincime din cantitatea globala de petrol.

SUA sunt pregatite sa intervina militar, in cazul in care aceste amenintari se concretizeaza. Americanii considera un asemenea gest a fi intolerabil pentru intreaga lume, ei fiind dispusi sa faca orice pentru a redeschide stramtoarea circulatiei vaselor cu petrol.

Impactul asupra pietei globale ar fi unul puternic, pretul petrolului urmand a creste exponential.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Iran pret petrol, #Iran inchide stramtoarea Ormuz, #Iran criza petrol , #petrol