Razboiul petrolului: Pretul s-ar putea prabusi la 60 de dolari barilul

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 23:41
6980 citiri
Razboiul petrolului: Pretul s-ar putea prabusi la 60 de dolari barilul
Foto: The Economic Times

Pretul petrolului s-ar putea prabusi pana la 60 de dolari barilul, daca OPEC nu este de acord sa dispuna o micsorare a productiei cu 1 milion de barili pe zi, la intalnirea de saptamana viitoare, de la Viena, sustin expertii.

Pretul petrolului Brent tranzactionat pe piata internationala a coborat cu 34% din luna iunie si a atins cea mai scazuta valoare din ultimii patru ani, de 76,76 dolari pe baril, pe 14 noiembrie, potrivit The Economic Times.

"Piata va pune problema credibilitatii OPEC si a influentei sale pe piata globala a petrolului daca nu va micsora (productia - n.red.). Asta ar putea scadea pretul petrolului Brent la aproximativ 60 de dolari barilul", a spus Daniel Bathe, analist la Luphus Alpha Commodity Invest Fund.

Managerii fondurilor de investitii sunt divizati in privinta ajungerii la un acord de catre OPEC asupra micsorarii productiei.

Pretul petrolului s-a prabusit incepand din vara datorita stocurilor masive, partial din Statele Unite, si a cererii scazute, in special din Europa si Asia.

Ca un rezultat, unii investitori cred ca o mica scadere - in jur de 500.000 de barili pe zi - nu ar fi suficienta pentru a calma pietele.

Pretul s-ar prabusi la 70 de dolari barilul, apreciaza Doug King, director de investitii la RCMA Capital, chiar si cu o diminuare de 1 milion de barili pe zi.

"Pretul petrolului sub 80 de dolari barilul pune o semnificativa presiune asupra membrilor mai slabi ai cartelului, precum Venezuela", a spus Nicolas Robin, manager la Threadneedle.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#prabusirea pretului petrolului, #prognoza pret petrol, #reuniunea OPEC pretul petrolului , #petrol