Statul nu mai finanteaza rezervele minime de carburanti

Vineri, 03 August 2012, ora 18:34
1534 citiri
Statul nu mai finanteaza rezervele minime de carburanti
Foto: fleetfuelph.com

Rezervele minime de carburanti nu vor mai fi asigurate, in 2012, din banii statului, ci exclusiv din fondurile companiilor petroliere.

"In scopul degrevarii bugetului de stat de costurile aferente constituirii stocurilor minime, in anul 2012 obligatia de constituire a acestora revine exclusiv operatorilor economici in domeniu", se arata in nota de fundamentare a unei hotarari de guvern elaborata de Ministerul Economiei, citata de Mediafax.

Pana in 2010, aceste rezerve erau asigurate din banii statului, in proportie de 50%, iar diferenta era asigurata din fondurile companiilor petroliere. Dupa acest an, participatia statului a crescut la 70%.

Romania, la fel ca toate statele din blocul comunitar, trebuie sa realizeze stocuri minime de titei si produse petroliere. Acest proiect, inceput in 2002, s fost realizat treptat, timp de 10 ani, astfel ca 2012 este ultimul an in care Romania are obligatia realizarii lor.

Cantitatile care trebuie stocate anual se stabilesc pe baza consumului de produse petroliere realizat in anul precedent, iar pentru 2012, stocul total stabilit Guvernul este de 795.000 de tone, din care 567.000 tone de benzina.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#stocuri minime carburanti, #rezerve minime carburanti, #stocuri minime carburanti Romania, #rezerve minime carburanti Romania , #petrol