Venezuela sustine ca are cea mai mare rezerva de petrol din lume

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 13:41
3079 citiri
Venezuela sustine ca are cea mai mare rezerva de petrol din lume
Foto: Arhiva

Venezuela sustine ca detine cele mai mari rezerve de petrol din lume, depasind Arabia Saudita, cu un total de 297 de miliarde de barili certificati. Oficialii tarii sunt de parere ca ar fi insa complicat si costisitor sa extraga toata aceasta cantitate.

"La sfarsitul lui 2010, aveam un nivel de 217 miliarde de barili de petrol, iar in prezent, la inceputul acestui an, suntem deja in masura sa certificam 297 de miliarde de barili", a declarat ministrul Petrolului, Rafael Ramirez, citat de AFP.

Arabia Saudita, primul producator si exportator mondial de petrol, are cele mai mari rezerve dovedite de petrol din intreaga lume, adica 266 de miliarde de barili, potrivit Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Daca datele Venezuelei se confirma, Arabia Saudita si-ar pierde prima pozitie.

Guvernul din Venezuela se bazeaza pe cifrele companiei publice Petroleos de Venezuela (PDVSA) si ale companiilor straine care opereaza in tara. Aceste cifre trebuie sa fie insa certificate de catre OPEC.

Rezervele Venezuelei se ridicau la doar 75 de miliarde de barili in 1998, a mai spus Ramirez. Dar, de atunci, tara a reusit sa certifice inca 220 miliarde de barili in bazinul Orinoco (sud-est), o zona bogata in petrol, cu o suprafata de 55.314 km patrati, unde Venezuela si-a inmultit investitiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#petrol Venezuela, #exploatare petrol, #rezerve petrol , #petrol
Comentarii