Ziare.com

China a depasit SUA si a devenit cea mai mare economie a lumii (Grafic)

de Constantin Pescaru
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 14:29

   

China a depasit SUA si a devenit cea mai mare economie a lumii (Grafic)
China a devenit cea mai mare economie a lumii, depasind Statele Unite, a anuntat Fondul Monetar International (FMI). Tara asiatica i-a surclasat pe americani in ceea ce priveste produsul intern brut (PIB) calculat la paritatea puterii de cumparare (PPC).

Business Insider noteaza ca FMI s-a folosit de aceasta metoda pentru ca preturile si salariile sunt diferite in aceste state.

"Comparatia nu ar fi corecta in totalitate daca nu s-ar tine cont ca unele produse, precum un tricou, care costa mai putin in Shanghai fata de San Francisco", sustine sursa citata. De asemenea, un chinez castiga mai putin decat un american, astfel ca trebuie luate in calcul veniturile raportate la preturi, mai scrie Business Insider.

Daca salariile din China ar fi convertite in dolari si s-ar compara cu cele ale americanilor, atunci am subestima puterea de cumparare a chinezilor, deci si a intregii tari.

China a depasit SUA luand in calcul puterea de cumparare, iar la sfarsitul anului FMI estimeaza ca aceasta tara va reprezenta 16,48% din PIB-ul mondial raportat la PPC, iar americanii vor detine o cota de 16,28%.Acest lucru inseamna ca "populatia din China poate cumpara mai multi pantofi, mai multe cafele de la Starbucks si mai multe masini decat americanii", arata Vancouver Observer.

Totusi, daca se renunta la PPC, atunci China ramane pe locul al doilea, PIB-ul sau fiind cu 6,5 trilioane de dolari mai mic decat cel al SUA.Si Banca Mondiala a prevazut acest lucru

In aprilie, un studiu pe 2011 al Programului International de Comparatie al Bancii Mondiale arata ca economia chineza o va depasi pe cea americana in acest an, devenind cea mai mare la nivel global.

Programul International de Comparatie analizeaza economiile pe baza puterii de cumparare, un indicator al costurilor reale de trai.

Au fost luate in calcul datele privind puterea de cumparare valabile pentru anul 2011, acestea fiind cele mai recente informatii disponibile. Interpretarea lor indica faptul ca economia Chinei o va depasi pe cea americana pana la finalul lui 2014, dupa acest criteriu.

Anul de gratie e chiar 2014: China depaseste SUA si devine cea mai mare economie

Astfel, produsul intern brut al Chinei reprezenta 87% din cel al SUA in 2011, insa economia chineza a crescut de aproximativ doua ori in raport cu cea americana.

"SUA au ramas cea mai mare economie a lumii, insa au fost indeaproape urmate de China cand vine vorba de paritatea puterii de cumparare. India este acum a treia mare economie a lumii, depasind Japonia", se arata in raport.

Economia Chinei a consemnat un avans de 7,4%, crestere anualizata, in primul trimestru al acestui an, incetinind de la 7,7% in trimestrul anterior, insa depasind in continuare ritmul de crestere al economiile dezvoltate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6340 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
25 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Baliverne chinezesti !

Zgirciobii chineji sa isi plateasca cotizatiile la ONU si sa nu mai cerseasca bani ca tara in curs de dezvoltare !
Cotizatiile lor le plateste azi contribuabilul american.

Mai cersesc si de la contribuabilul canadian miliarde pentru dezvoltarea regiunilor rurale din Republica Populara Chineza.

In unele orase stau cite 8 intr-o camera, alte orase sint complet goale.

 

Toarasi, decand astept io veste aasta, adica chinejii sai depaseasca

pe americani !

SI PE DREAPTA !

Acuma numai ramane decat sai depaseasca si pe rusi casa sen vecineze cu noi !
numai atuncea, putem sa dormim si noi linistiti !
PANA TUNCEA , NU !

SA TRAITI !

P.S. Acest lucru inseamna ca "populatia din China poate cumpara mai multi pantofi, mai multe cafele de la Starbucks si mai multe masini decat americanii", arata Vancouver Observer.

 

Rotile dintate de la Pacific au introdus un levier de blocare intre

rotile dintate europene (Uniunea Europeana si Rusia) - Britanicii privesc in farfuriile cu fasole si se fac ca nu pricep

 

ca si completare la art de mai sus

pe Financial Times puteti citi ''Datawatch: A new G7''
''A hypothetical new G7, comprising the BRICs — Brazil, Russia, India and China — and three of the so-called MINT economies – Mexico, Indonesia and Turkey — has a combined GDP of $37.8 tn (at purchasing power parity) compared to $34.5 tn for the old G7 — Canada, France, Germany, Italy, Japan, the UK and the US.''

toate tarile din ipoteticul ''g7''

sunt dureros de vulnerabile dpdv economic de tarile din g7 real.
ele depind de puterea de cumparare si de tehnologia celor din urma.
sunt, practic, exportatori de resurse naturale si munca ieftina.
le lipseste inca si capacitatea sa asigure un trai decent cetatenilor lor.

Baliverne chinezesti

Cine sint aia de la Vancouver Observer?
Chiar acum stau in Vancouver pentru doua luni. Nu am vazut ziarul asta nicaieri si nimeni nu a auzit de el.

Zilnic stau 4 ore la Starbucks pentru Wi-Fi internet pe gratis. Nu am vazut picior de chinez pe acolo. Nici in cartierul chinezesc, evident cel mai jegos si cu cea mai imputita mincare.

brics

Participarea in coaliția BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) – coaliție care urmărește să dezvolte un cadru economic care să nu mai depindă de dolarul american.

Eu am un dolar pe claviatura computerului

Conteinerele vin pline cu emigranti din tarile mentionate la grupa BRIC si MINT

Da, dar...

tot america este mai "cu motz"... orice s-ar intampla!

 

Miram-as ca un chinez sa castige $3000 pe luna ...

in general americanii au $4-5000 pe luna , isi permit excursii in toata lumea , cand vezi un chinez in vacanta la Acapulco ? vorbesc de oameni de rand .

brics

Din motive destul de evidente, această tentativă de a crea un alt sistem financiar nu e pe placul elitei mondiale. Să ne amintim că, foarte probabil, unul dintre motivele pentru care Ceaușescu a fost "pedepsit" de frații săi intru masonerie a fost acela că ducea tratative cu Iranul, cu Libia și cu alte tări din lumea a treia, pentru a crea impreună cu acestea un organism financiar asemănător cu FMI, dar independent de acesta.

....................................Vai! ce Calculation!............

...ma mai duc sau nu la servici? Ma duc, ca acest calcul ar putea fi luat in considerare peste vre-o 30 de ani! Si chiar ATUNCI si in vecie, chinezii vor fi ce sint si acum, mina de lucru ieftina, cu cite-va boabe de orez mai mult in farfurie! Pling de mila celor care pling de mila noastra!
viorel ratiu cincinnati oh usa

 
 

Mie imi place dom Ratiu

De ce nu te duci dumneata, cetatene oarecare, pe siturile bolsevice ale dumitale?

Paralele

Cred ca cel mai surprinzator raport este cel al investitiilor : actual, China are investit in usa cam de 5 ori mai mult decat USA in China, iar din datoria publica americana (aprox. 60.000 miliarde dolari) China este principalul stat creditor, cu aproximativ 1.300 miliarde de dolari. Cresterea economica anuala este de mai mult decat dubla in China fata de USA.

 

Tin sa te contrazic !! :))) China e in RECESIUNE TEHNICA !

De la 7,7 a ascazut la 7,4 %. Asa ceva e de neconceput !!

Sa demisioneze toti din Guvernele lor..

De atita crestere economica 100 de chineji cer zilnic

azil in Romania.

PPC

inventie marca FMI.
se inventeaza termeni pentru a justifica asa-zisele lor politici.

 

4-5000$ pe luna?!HAHAHA

Poate cu 3 slujbe.Si apropo,in PA nu se lucreaza la ora asta?S-au tu esti ca si magazionerul din Hamilton,OH,aka Cincinnati living the dream dintr-un cotetz caruia ii spuneti"viloi".Continuati asa,pt show.Petardelor!

 

Toarasu Tiranu, io nun tzeleg dece te razi, zau !

Pai scrie uneva ca nai voie sai 3 slujbe, inafar de astea care lea vem la ziare.com ?
NU !
Pai sia tunci ?

P.s. matale lace firma iesti magazioner ?

p.p.s. Daca salariile din China ar fi convertite in dolari si s-ar compara cu cele ale americanilor, atunci am subestima puterea de cumparare a chinezilor, deci si a intregii tari.

Daca extraterestrii mai intarzie mult, cand vor ve

veni vor gasi o planeta Pamant pe care va scrie "Made in China"

Asa si, crezi ca iei nare bani sa cumpere ?

Ca io crezca are !

Uite de ezemplu, io, dacas fi estraterestru, as cumpara cateva escadrile da J-10 si leas parca la Creiova, ca acolo ie loc dastul !
Crez car fi vrun deranj ?

SA TRAITI !

P.S.China a depasit SUA luand in calcul puterea de cumparare, iar la sfarsitul anului FMI estimeaza ca aceasta tara va reprezenta 16,48% din PIB-ul mondial raportat la PPC, iar americanii vor detine o cota de 16,28%.

intre pib-ul nominal al chinei si sua este inca o diferenta de

6000 MILIARDE dolari. (in favoarea sua)
china mai are nevoie de un sfert de secol sa ajunga cu salariul mediu la nivelul celui din Romania.

 

Pune si matale 5 secole,

ca nu dai de la dumneata.
Problema lor este citzi din ei apuca, cu gunoaiele si poluarea din China de astazi.

Venind in Vancouver dupa 7 ani, vad acum doar 10 % din produse "Made in China", adica de 5 ori mai putzine.

n-am pus-o de la mine...

citam dintr-o carte...
''sfarsitul hranei'' cred ca se numeste...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor