Ziare.com

Romania si Bulgaria, codase la standardul de viata - unde ne aflam fata de media UE

Joi, 20 Iunie 2013, ora 10:30

   

Romania si Bulgaria, codase la standardul de viata - unde ne aflam fata de media UE
Produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor in Bulgaria si Romania se regaseste cu 50% sub media Uniunii Europene, potrivit cifrelor oficiale.

Pe baza estimarilor preliminare pentru anul 2012, PIB-ul pe cap de locuitor, exprimat in standardul puterii de cumparare, a variat de la 47% pana la 271% din media UE-27 in toate statele membre, a raportat Eurostat, scrie Novinite.

Cel mai inalt nivel pe cap de locuitor din UE-27 a fost inregistrat in Luxemburg, respectiv de peste doua ori si jumatate fata de medie.

Austria, Irlanda, Olanda si Suedia au inregistrat, de asemenea, un PIB cu 30% peste medie.

Danemarca, Germania, Belgia si Finlanda s-au clasat intre 15% si 25% peste medie, in timp ce Marea Britanie si Franta au inregistrat 10% peste medie.

In Italia si Spania, PIB-ul pe cap de locuitor a fost insa sub media UE-27. Ciprul se afla la aproximativ 10% sub medie, in timp ce in Malta, Slovenia, Republica Ceha, Slovacia, Grecia si Portugalia PIB-ul este cu intre 15% si 25% sub medie.

De asemenea, sub medie s-au clasat si Lituania, Estonia, Polonia, Ungaria si Letonia, cu 30% si 40%, iar codasele sunt Romania si Bulgaria, unde s-au inregistrat PIB-uri cu peste 50% sub medie.

Croatia, care este pe cale sa devina stat membru, a trecut in fata Romaniei si Bulgariei, cu PIB-ul pe cap de locuitor de 61% din media Uniunii Europene.

F.S.

Citeste mai multe despre Romania PIB locuitori statistici
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1118 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cine

a făcut clasamentul ?

Le sugerez să facă un clasament al standardului de viață comparand politicieni, magistrați, profi universitari, patroni, fotbaliști și conducători de cluburi..

Ăia nu-s tot romani sau bulgari ?

Sau.. se ajunge din nou la mlaștina politică cauzatoare de rele tratamente aplicate popoarelor și-i chelfănește patronul..

 

pozitia geografica a tarii conteaza

In jurul Romaniei sunt doar tari mai sarace decat Romania, Romania nu are legaturi comerciale puternice cu alte tari din afara UE, nu avem litoral lung, am avut in ultimii 100 de ani schimbari bruste de regimuri, populatia urbana din tara este scazuta fata de proportia din alte tari. Daca am compara PIB si veniturile oraselor romanesti diferenta fata de tarile din UE ar fii mica.

!!!

Păi,ce standard de viață să mai ai cand Makcu și adunăturile oranjate au tăiat salariile și pensiile cu 50% și au indatorat ROmania cum nici Ceaușescu n-a indatorat-o? Datoriile comise de ăștia sunt de 14 ori mai mari decat Ceaușescu!!! Ceaușecu a imprumutat 10 miliarde de dolari și 10 ani romanii au fost subnutriți,in afară de alte neajunsuri...50 de ani romanii vor trăi in sărăcie datorită acestori hoți oranjați...Datoriile ROmaniei sunt in jur e 100 de miliarde de euri...ce standard de viață să mai ai? Ăh?

 

Da.

Ponta a votat si el imprumutul de la FMI in 2009, in calitate de ministru in guvernul PDL-PSD.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor