Ziare.com

Veniturile din infractiuni, incluse de acum in PIB - ce plus aduc la buget

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 11:01

   

Veniturile din infractiuni, incluse de acum in PIB - ce plus aduc la buget
Incepand cu luna septembrie a acestui an, Romania isi include, alaturi de celelalte state ale UE, si activitatile ilegale in calcularea Produsului Intern Brut (PIB), potrivit noii metodologii europene Sistemul European de Conturi (SEC) 2010.

PIB-ul va contine, de acum inainte, si veniturile provenite din activitati ilegale cum ar fi prostitutia si contrabanda cu alcool, tutun, si droguri, potrivir Curs de Guvernare.

Cresterea economica pentru Romania se anunta, dupa revizuirea datelor, spectaculoasa: Conform statisticilor worldfinance.com, economia "subterana" din Romania se situa, in 2012, pe a doua pozitie in Europa ca procent din PIB national de 29,6%.

Institutul National de Statistica (INS) s-a conformat noilor reglementari europene si a trimis datele la Eurostat: Romania, ca o tara fara contrabanda, fara prostitutie si fara alte activitati ilegale, a castigat la PIB doar 1,9 miliarde de lei (aproximativ 450 de milioane de euro) la PIB pentru anul 2013.

Conform unor rapoarte SRI, cele mai importante activitati de contrabanda desfasurate pe teritoriul national se desfasoara in domeniile: comert cu cereale; comert cu produse petroliere; comert cu materiale de constructii.

De mentionat ca aceste 3 activitati de mare contrabanda inca nu sunt incluse in calcule.

Citeste mai multe despre Noul motor de crestere a PIB a pornit: infractiunile ii aduc Romaniei un plus de doar 0,23% pe Curs de Guvernare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 984 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bravos natiune, halal statistica:....

"Cresterea economica pentru Romania se anunta, dupa revizuirea datelor, spectaculoasa: Conform statisticilor worldfinance.com, economia "subterana" din Romania se situa, in 2012, pe a doua pozitie in Europa ca procent din PIB national de 29,6%.

Institutul National de Statistica (INS) s-a conformat noilor reglementari europene si a trimis datele la Eurostat: Romania, ca o tara fara contrabanda, fara prostitutie si fara alte activitati ilegale, a castigat la PIB doar 1,9 miliarde de lei (aproximativ 450 de milioane de euro) la PIB pentru anul 2013."
joi, 09 octombrie 2014, ora 11:01,
sursa: ziare.com
http://www.ziare.com/economie/pib/veniturile-din-infractiuni-incluse-de-acum-in-pib-ce-plus-aduc-la-buget-1326602#adaugare-comentariu
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Romania, este o tara fara contrabanda, fara prostitutie si fara alte activitati ilegale !!!!!!!!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor