Ziare.com

ArcelorMittal a demolat doua din cele cinci furnale de la Galati

Marti, 26 Martie 2013, ora 08:35

   

ArcelorMittal a demolat doua din cele cinci furnale de la Galati
Conducerea ArcelorMittal Galati, cel mai mare combinat siderurgic controlat de miliardarul Lakshmi Mittal, a anuntat ca intentioneaza sa mai demoleze unul dintre cele cinci furnale care exista in momentul privatizarii, pe platforma industriala de la Galati.

Potrivit Ziarul Financiar, anul trecut, un alt furnal a fost trimis la fier vechi.

"Furnalul nr. 2 nu mai face parte din actuala structura industriala din cauza capacitatii sale mici de productie, performantelor tehnice reduse, nivelului scazut de automatizare si a impactului mare asupra mediului, comparativ cu furnalele aflate in operare", au declarat reprezentantii ArcelorMittal Galati.

Dupa demolarea acestor unitati de productie combinatul va mai ramane cu o capacitate maxima de 3 milioane de tone de otel brut, fata de 5 milioane de tone, cat avea in 2001 la privatizare.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2329 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Adevar sau Fals ?

Este adevarat ca atunci cand ArcelorMittal a cumparat Combinatul Siderurgic de la Galati, pretul otelului a crescut cu 7 % pe piata mondiala ?

 

Nu-i nicio problema, importam.

Se alege praful de tot ce s-a construit pe vremea lui ceusescu. Si asta numai din cauza clasei politice neghioabe si corupte.

 

eficienta...

Productie mare nu inseamna si eficienta mare - chiar se specifica faptul ca acele unitati erau depasite d.p.d.v. tehnologic.
Eficienta unui asemenea combinat este strans legata de pretul energiei.
Daca se mai mareste pretul combustibililor sa nu ne miram daca se va inchide! --- Daca Mital ar fi cumparat si Petrom-ul ar fi fost altceva...

Asta a fost construit in anii '60

Sub Dej

Si combinatul din Galati....

va avea soarta celui din Hunedoara,Calan(care a fost ras pur si simplu)etc.Vor face o gramada de bani din vanzarea fierului si a cablelor(de cupru)care vor rezulta de la demolari.

 

efectele coruptiei si ale slabirii statului

"Globalistii" doresc distrugerea statelor natiuni pe principiul "Divide et Impera". Resursele unei natiuni pot fi mai bine exploatate de "globalistii" in momentul in care statele natiuni nu mai exista. Spre deosebire de un stat natiune, grupurile mici de oameni, regiunile si subregiunile, nu au puterea sa-si apere interesele. De fapt, cu cat globalizarea devine mai puternica, cu atat mai mult o natiune unita si independenta reprezinta o forma de protejare a interesului fiecarui individ.

Regionalizarea administrativ-teritoriala, impartirea pe regiuni si subregiuni este o eroare strategica, este un pas spre pierderea identitatii nationale, spre divizare. Chiar si in varianta federalizarii, puterea Germaniei este data de unitatea federatiei, pe cand in Spania, lipsa unitatii ii accentueaza si mai mult slabiciunile.

Pentru a controla resursele statelor nationale este nevoie de slabirea statului centralizat. Descentralizarea necontrolata, impartirea pe regiuni si subregiuni este doar un pas spre divizarea unei natiuni. Divizare care este premergatoare pierderii controlui politic si economic asupra propriilor interese si resurse.

O natiune libera are drumul deschis spre prosperitate. Conditia este ca indivizii sa aiba libertate de exprimare a propriilor aspiratii intr-un spatiu comun delimitat de reguli si de legi echitabile. Libertate de exprimare individuala concomitent cu controlul coruptiei - aceasta este singura modalitate de a asigura cresterea nivelului de trai al fiecarui individ care face parte dintr-o natiune. O natiune libera si unita, cu cat este mai mare, cu atat este mai puternica. Cu cat este mai puternica, cu atat mai mult isi va putea proteja interesele si resursele economice necesare fiecarui individ in parte. Fara resurse si fara identitate, indivizii ajung sa fie doar o masa usor de manipulat, de controlat. Exista doi dusmani ai intereselor unei natiuni: coruptia, in interior - si "globalistii", din exterior.

In concluzie, daca o natiune nu isi poate folosi resursele pentru a obtine o crestere justa a nivelului de trai pentru toti membri ei, solutia nu este divizarea natiunii ci din contra, unirea intregii natiuni intr-o lupta reala impotriva coruptiei din interior si a manipularilor perfide din exterior.

P.S. 1 - Cand a avut o conducere alcatuita din patrioti, Romania a prosperat.
P.S. 2 - Doriti sa avem o tara frumoasa, prospera si respectata? Atunci, sa nu-i mai lasam pe politicieni sa-i protejeze pe corupti ! Sa iesim in strada (fermieri, intelectuali, muncitori, tineri, adulti, copii) la mitinguri si demonstratii "non-politice" si "non-economice". Sa protestam, masiv, in strada, impotriva coruptiei! Impotriva politicienilor care ii apara pe corupti!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor