E oficial: Gruia Stoica da gres si in Croatia. De ce n-a mai cumparat HZ Cargo

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 17:03
2978 citiri
E oficial: Gruia Stoica da gres si in Croatia. De ce n-a mai cumparat HZ Cargo
Foto: B1 TV

Privatizarea operatorului de transport feroviar de marfa HZ Cargo din Croatia a esuat dupa ce castigatorul licitatiei, Grup Feroviar Roman (GFR), parte a Grampet Group, companie detinuta de omul de afaceri roman Gruia Stoica, a modificat conditiile aferente tranzactiei, au anuntat autoritatile croate.

Potrivit Ministerului Transporturilor din Croatia, compania a modificat mai multe conditii pentru achizitionarea HZ Cargo fata de oferta depusa initial, iar procesul de vanzare nu poate fi continuat in aceste circumstante, informeaza Reuters.

Publicatiile croate au relatat in urma cu o saptamana ca privatizarea HZ Cargo ar fi fost abandonata ca urmare a esecului negocierilor cu Grampet Group, insa reprezentantii companiei au infirmat aceste informatii.

Gruia Stoica, urmarit de ghinion si in Croatia? Ce se intampla cu tentativa GFR de a cumpara HZ Cargo

Totusi, intr-un comunicat remis Ziare.com, acestia au precizat ca "procedura de preluare a HZ Cargo se va finaliza doar in masura in care situatia economica si financiara a operatorului croat se va dovedi a fi conforma cu planurile de dezvoltare strategica a companiei noastre".

Gruia Stoica face lumina in privatizarea "CFR"-ului din Croatia: Continua sau nu negocierile?

GFR fost desemnat in iulie 2013 castigatorul licitatiei pentru achizitionarea unei participatii de 75% la compania de stat din Croatia.

De asemenea, acesta a castigat in luna iunie 2013 licitatia pentru privatizarea CFR Marfa. Tentativa de privatizare a esuat si in acest caz, ca urmare a depasirii termenului limita de 14 octombrie pentru finalizarea vanzarii.

Privatizarea CFR Marfa, esuata - Gruia Stoica: Am fost informati ca nu se poate finaliza tranzactia (Video)

Grampet Group a fost infiintata in 1999 si este cea mai mare companie privata in sectorul transportului feroviar din Europa de Sud-Est.

Croatia, cel mai nou membru al Uniunii Europene, face eforturi pentru a-si reduce deficitul bugetar cu trei procente pana in 2016, de la 5,5% in prezent, in conformitate cu cerintele UE.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Gruia Stoica esec privatizare Croatia, #GFR privatizare HZ Cargo , #privatizare