Financial Times: Romania isi pune sperantele in privatizari (Video)

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 18:50
2261 citiri
Financial Times: Romania isi pune sperantele in privatizari (Video)

Programul privatizarilor din Romania este esential pentru imbunatatirea nivelului de lichiditati si pentru diversificarea pietei de capital, cred expertii consultati de publicatia Financial Times.

Per total, dezvoltarea pietei de capital si lichiditatile ar fi fost intr-un stagiu mult mai bun, daca programul ar fi continuat, sustine analistul Andras Szalkai, intr-o analiza publicata de Financial Times.

Sperantele se pun acum in rezultatul alegerilor parlamentare din 9 decembrie, care vor oferi un raspuns clar si privind programul privatizarilor, ce include Romgaz.

Continuarea programului ar insemna nu doar reprezentarea pe bursa a unor sectoare economice importante, precum utilitatile, ci ar incuraja chiar si listarile private.

Totusi, deocamdata, interesul strain in Romania este slab reprezentat. Bucurestiul nu este vazut neaparat fiind la locul gresit la momentul nepotrivit, ci mai degraba fiind in locul gresit tot timpul, potrivit Financial Times.

"In comparatie cu pietele globale frontaliere, Romania nu ofera foarte multe oportunitati atractive de investii", sustine David Wickham, directorul pentru investitii pe pietele emergente al HSBC Global Asset Management.

O problema o reprezinta si legaturile Romaniei cu Grecia, bancile elene avand o mare reprezentare la noi in tara.

"Exista intrebarea, ce se va intampla daca Grecia iese din zona euro?", se intreaba analistul Andras Szalkai.

De altfel, nici in ceea ce priveste investitiile Romania nu sta bine, deci in urma cu ceva luni se anunta a fi o poveste de succes pentru investitori in actiuni, pana la caderea Guvernului si schimbarea balantei Putere-Opozitie.

"La inceputul anului, Romania parea a fi o poveste frumoasa pentru investitorii pe actiuni", a incheiat Szalkai.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Romania privatizari capital sperante, #Romania economie vanzari stat, #Romania privatizari companii stat , #privatizare