Ziare.com

Gruia Stoica explica esecul incercarii de a prelua "CFR Marfa" din Croatia

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 11:25

   

Gruia Stoica explica esecul incercarii de a prelua "CFR Marfa" din Croatia
Gruia Stoica, proprietarul Grampet Group, din care face parte Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei pentru cumpararea operatorului feroviar HZ Cargo, justifica esecul procesului de privatizare prin deprecierea consistenta a companiei de la momentul initierii procedurii.

"Dupa un lung proces de negociere, marcat pe tot parcursul lui de obstacole birocratice impuse de formatul in care a fost organizata privatizarea, Ministerul Transporturilor din Croatia a ajuns la concluzia ca barierele de natura legala si legate de starea financiara deteriorata a companiei feroviare de stat HZ Cargo fac imposibila finalizarea tranzactiei in conditiile stabilite initial.

Partea croata a recunoscut, in cadrul negocierilor, dar si in conferinta de presa organizata astazi (luni - n.red.) de ministrul Doncic (Sinisa Hajdas Doncic, ministrul croat al Transporturilor - n.red), faptul ca situatia HZ Cargo s-a depreciat consistent de la inceputul procedurii de privatizare si pana acum si a ales sa sisteze negocierile, urmand sa rezolve aceste probleme inaintea lansarii unui nou proces de privatizare", a spus omul de afaceri pentru Mediafax.

Autoritatile croate au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca privatizarea operatorului de transport feroviar de marfa HZ Cargo din Croatia a esuat dupa ce castigatorul licitatiei, GFR, a modificat conditiile aferente tranzactiei.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

E oficial: Gruia Stoica da gres si in Croatia. De ce n-a mai cumparat HZ Cargo

GFR fost desemnat in iulie 2013 castigatorul licitatiei pentru achizitionarea unei participatii de 75% la compania de stat din Croatia.

De asemenea, GRF a castigat in luna iunie 2013 licitatia pentru privatizarea CFR Marfa. Tentativa de privatizare a esuat si in acest caz, ca urmare a depasirii termenului limita de 14 octombrie pentru finalizarea vanzarii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1340 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

la

- explicat eshecuri , gruia e deja expert !

 

deci, apud savantii de la com.ziare...

"gruia stoica explica esecul incercarii de a prelua "CFR Marfa" din Croatia" !!!!!!!!
marti, 28 ianuarie 2014, ora 11:25
sursa: ziare.com
....caile ferate din Croatia sunt de fapt caile ferate ....romanistaneze !!!!
mare-i gradina lui Dumnezeu plina de asemnenea specimene de savanti si savante ziaiureaiste ziare.comiste. dar, pe-ai astora avem din spate, cu astia votam din fata...si uite-asa se face ziaiureaia in mandra, falnica, minunata si etern fascinanta Romanie. bravos natiune, halal popor!

 

DEX Ochelaresc

Ca sa explici, se pp ca ai un limbaj cu vocabular de om cu educatie medie. Omul este bogat nu si alfabetizat. El are o memorie buna auditiva, nefiind obisnuit sa citeasca. Mesajele transmise scris sunt cu litere de tipar format/marime "*** de gasca".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor