Ponta: Guvernul verifica marile companii de stat - proiecte care se finalizau in 300 de ani

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 14:36
3838 citiri
Ponta: Guvernul verifica marile companii de stat - proiecte care se finalizau in 300 de ani

In cadrul marilor companii de stat au fost demarate proiecte de investitii pentru care nu existau bani alocati la bugetul de stat, a declarat premierul Victor Ponta cu ocazia conferintei de presa organizate in urma sedintei de Guvern.

"Am analizat cu Ministerul de Finante si Ministerul Transporturilor situatia investitiilor de la CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - n.red.), CFR Infrastructura, CFR Calatori si CFR Marfa. Lucrurile sunt grave, la CNADNR s-au inceput lucrari de investitii fara a exista bani in buget", a spus premierul adaugand ca se face in prezent o prioritizare a proiectelor.

Victor Ponta a mentionat ca Guvernul a oprit doar proiectele care "aveau o incarcatura strict politica", unele dintre acestea finalizandu-se si pe perioade de peste 300 de ani.

Premierul a mentionat ca se are in vedere o serie de reforme structurale la Ministerul Transporturilor, precum trecerea metroului la Consiuliul General de la Minister si intrarea CFR in procedura de privatizare. De asemenea, este probabil ca Tarom sa fie prima companie care va avea un manager privat, care ar putea fi "o personalitate din afara tarii, dar cu mare experienta in domeniu".

Oficialul a mai precizat ca si la CNADR va fi lansat un proces de reorganizare, cu introducerea de managment privat, separat pe componenta de autostrazi si pe cea de drumuri nationale si intretinerea acestora.

Metroul va fi trecut in subordinea Primariei Bucuresti

"Abordarea mea nu va fi doar de a arata ce a fost rau in trecut, ci de a incerca sa indreptam ceea ce s-a facut rau in perioada 2010-2011 si a lua masuri care sa ne pregateasca pentru perioada urmatoare", a mai spus premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Victor Ponta verificare companii stat, #proiecte investitii companii stat , #privatizare