Posta Romana, primul pas spre privatizare - Cand se deschid ofertele

Luni, 25 Februarie 2013, ora 16:22
1612 citiri
Posta Romana, primul pas spre privatizare - Cand se deschid ofertele

Ofertele pentru privatizarea Postei Romane vor fi deschise la data de 11 aprilie, a anuntat, luni, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit unui anunt publicat pe site-ul institutiei, investitorii interesati trebuie sa indeplineasca mai multe criterii.

In primul rand, ei trebuie sa faca dovada ca detin suma de 150 milioane de euro, din resurse proprii sau imprumuturi.

In plus, vor primi aviz favorabil doar cei care nu au participat cu oferte trucate si/sau neserioase intr-un proces de privatizare, si/sau nu au retras sau revocat oferta declarata castigatoare intr-un proces de privatizare, si/sau nu au refuzat sa incheie contractul de privatizare.

De asemenea, vor fi admisi in procesul de privatizare numai investitorii care in mod direct sau indirect nu au inrautatit in mod vadit situatia economica si financiara a unor societati comerciale in care au devenit actionari majoritari in urma unui proces de privatizare prin neindeplinirea sau indeplinirea cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractul de privatizare.

In plus, vor fi admisi in procesul de privatizare numai investitorii care in mod direct sau indirect nu au avut contracte de privatizare reziliate din culpa acestora.

Alt criteriu de precalificare este inexistenta datoriilor catre bugetul de stat.

Procesul de selectie a investitorului se realizeaza prin metoda licitatiei cu oferta in plic, combinata cu metoda licitatiei cu strigare, precedata de negocieri desfasurate pe baza de oferte preliminare si neangajante depuse de potentialii investitori, iar caietul de sarcini al licitatiei costa 50.000 de euro.

Privatizarea companiei se va realiza prin majorare de capital, noul investitor urmand sa primeasca un pachet de actiuni reprezentand 51% din capitalul social al operatorului.

Dupa incheierea primei etape de privatizare, cei care au fost avizati vor trebui sa depuna dovada achitarii taxei de participare in cuantum de 5.000 de euro, documentele de participare, precum si instructiunile comunicate ulterior ofertantilor precalificati si ofertele finale ferme.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, a declarat saptamana trecuta ca peste 10 investitori s-au aratat interesati de privatizarea Postei.

C.P.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#deschidere oferte privatizare Posta Romana, #oferte privatizare Posta Romana, #privatizare Posta Romana , #privatizare