Vosganian: Saptamana viitoare vom incepe sirul de privatizari

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 19:29
2070 citiri
Vosganian: Saptamana viitoare vom incepe sirul de privatizari

Saptamana viitoare va incepe privatizarea Plafar si Sanevit Arad, care vor fi urmate de santierele navale de la Mangalia, a anuntat, joi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Saptamana viitoare vom incepe sirul de privatizari. Avem deja o lista pe care o vom supune Guvernului spre aprobare, la nivel de memorandum si apoi vor incepe privatizarile lor. Vom incepe cu Plafar si Sanevit. Vom continua probabil cu santierele navale de la Mangalia, cele care sunt in proprietatea statului.

Peste cateva saptamani vom prezenta planul de reorganizare pentru Oltchim, urmat de privatizare. Saptamanile care urmeaza voi avea consultari cu sase -sapte firme interesate pentru privatizarea Oltchim, firme care sunt din toate colturile lumii, dar si din Romania", a declarat Varujan Vosganian, potrivit Mediafax.

Ministrul Economiei a mai precizat ca va fi prezentat caietul de sarcini pentru parteneriatul de la Cuprumin si ca va propune Ministerului Finantelor o solicitare de a permite angajarea catorva sute de persoane in industria de aparare, unde a fost evaluat portofoliul de comenzi si "exista semne ca putem dezvolta aceasta industrie".

De asemenea, Vosganian a mentionat ca a fost reevaluata taxa pe valoare adaugata pentru Mechel.

"In urma interventiilor pe care Miniserul Economiei le-a facut, ca purtator de cuvant al industriei romanesti, Ministerul Finantelor a reevaluat taxa pe valoare adaugata pentru Mechel si exista sume de ordinul zecilor de milioane de lei care trebuie inapoiate Mechel cu destinatia Mechel Campia Turzii, ca primele sume au plecat astazi de dimineata si, in discutia pe care am avut-o cu actionariatul, a rezultat ca aceste sume vor fi alocate pentru plata salariilor in asa fel incat litigiul de munca de acolo sa incheie", a mai spus Vosganian.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Vosganian privatizari, #privatizari companii Romania, #privatizare Plafar, #privatizare Sanevit Arad , #privatizare