Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

INS: Economia Romaniei s-a contractat cu 6,2% in primul trimestru

Marti, 09 Iunie 2009, ora 10:08
937 citiri
INS: Economia Romaniei s-a contractat cu 6,2% in primul trimestru

Produsul Intern Brut al Romaniei estimat pentru primul trimestru din 2009, calculat in preturi curente, a fost de 96,52 miliarde lei, in scadere cu 6,2% in termeni reali comparativ cu perioada similara a anului precedent, potrivit INS.

"Reduceri importante ale volumului de activitate s-au inregistrat in agricultura, silvicultura si piscicultura (-10,9%), industrie (-11,1%), comert, repararea automobilelor si articolelor casnice, hoteluri si restaurante, transporturi si comunicatii (-7,6%) si activitatile financiare, imobiliare, de inchirieri si serviciile pentru intreprinderi (-3,8%)", se arata intr-un comunicat INS.

Datele ajustate sezonier indica o scadere a Produsului Intern Brut in primele trei luni ale anului cu 4,6% fata de trimestrul precedent.

Cele mai semnificative reduceri ale volumului de activitate s-au inregistrat in agricultura, silvicultura si piscicultura (-7,6%), transporturi si comunicatii (-3,7%), industrie (-1,4%), comert, repararea automobilelor si articolelor casnice, hoteluri si restaurante, si constructii (-0,3%).

Au crescut importurile de gaze. Estimări privind producția internă
Au crescut importurile de gaze. Estimări privind producția internă
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 tone echivalent petrol (tep), cu 18,2% mai mare (+31.900) faţă de cea din perioada...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#PIB, #produs intern brut, #INS , #produsul intern brut